Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bosuienseizoen verloopt goed in Egypte

"We hadden verwacht dat de vraag lager zou zijn met alles wat er in de wereld gaande is"

Mai Yassin, exportmanager bij de Egyptische exporteur Stars of Export, stelt dat deze fase van het lente-uienseizoen een uitdaging is: "Het seizoen voor lente-uien in Egypte is best oké, de oogst was relatief goed. Natuurlijk heeft het winterseizoen altijd specifieke uitdagingen, aangezien het weer in een mum van tijd en zonder veel waarschuwing een percentage van de oogst kan vernietigen. Maar de algemene vraag naar lente-uien is momenteel stabiel, dus dat is ook positief voor ons."

Ondanks dat de kosten voor alle consumenten stijgen, is de vraag naar lente-uien nog steeds op een goed niveau. "Onze lente-uitjes gaan vooral naar de Europese markt, met de nadruk op het Verenigd Koninkrijk. We hadden verwacht dat de vraag lager zou zijn met alles wat er in de wereld gaande is en de stijgende prijzen voor alle consumptiegoederen. De afzet is echter heel behoorlijk geweest en het belangrijkste is dat de situatie stabiel lijkt te zijn. Het seizoen is goed genoeg voor ons als Stars of Export en we hopen dat we naar het einde van het seizoen toe op hetzelfde niveau, of zelfs beter kunnen doen als het seizoen afloopt," besluit Yassin.

Voor meer informatie:
Mai Yassin
Stars of Export
Tel: +20 111 012 1741
export@starsofexport.com
www.starsofexport.com

Publicatiedatum: