Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Greenvale koos voor Haith (VK)

Met twee nieuwe aardappelwaslijnen probleemloos de drukke feestperiode door

Met twee nieuwe Haith-waslijnen, die in juni 2022 in gebruik werden genomen, is aardappelverpakker Greenvale in Cambridgeshire gemakkelijk de drukke feestperiode doorgekomen.

De Britse aardappelleverancier zag zijn productievolumes in het pakstation in Flood’s Ferry bijna verdubbelen, terwijl Greenvale wel bleef voldoen aan de buitengewoon hoge kwaliteitsnormen. Daarenboven profiteerde het van heel lage bedrijfskosten en waterverbruik.

Begin 2022 zagen het technische team en de raad van bestuur van Greenvale dat twee van hun waslijnen in Flood's Ferry op het einde van hun krachten waren gekomen, en omdat betrouwbaarheid een probleem werd, besloten ze dat het tijd was om te veranderen. Omdat een andere lijn, geïnstalleerd door Haith in 2014, goed presteerde wat betreft volumes, behandeling, wassen en bedrijfskosten, besloot de engineeringmanager van Greenvale, Adrian Dickson, om de leverancier opnieuw te contacteren.

"We ontmoetten Duane Hill en het team van Haith en we waren erg onder de indruk van de functies en verbeteringen van hun nieuwste wasapparatuur. Omdat we meer machines van Haith op onze verschillende locaties hebben, wisten we dat de machinefabrikant in staat zou zijn om de op maat gemaakte systemen te produceren die we nodig hadden", zegt Adrian. "We kijken altijd naar de markt en beslissen met welke bedrijven we willen werken op basis van hun producten, de kwaliteit van de dienstverlening en de totale kosten. Haith stak erboven uit op alle vlakken."

De nieuwe lijnen zijn gebaseerd op het beproefde formaat van Haith, maar bieden het nieuwste op het gebied van energie-efficiëntie, waterverbruik en software om een zachte behandeling van de aardappelen te garanderen.

De aardappelen worden ontvangen door de met de Queen's Award for Enterprise bekroonde Rota Tip Top Eject van Haith en gaan vervolgens naar een Supa-Flume steenscheider voordat ze worden gewassen. De aardappelen worden daarna gedroogd en op kwaliteit gesorteerd door de bestaande machines van Greenvale.

De software-ingenieurs van Haith hebben de volledige controle over de nieuwe apparatuur en de functies ervan in de HMI-eenheid geïntegreerd, zodat de Haith-wasser perfect aansluit op het continue waswaterrecyclingsysteem van Greenvale. De nieuwe functionaliteit beschermt het gewas ook tegen mogelijke schade, waardoor de kwaliteit en de klanttevredenheid toenemen.

Een ander voordeel van de nieuwe lijnen voor Greenvale heeft betrekking op gezondheid en veiligheid. De lijn is veel toegankelijker voor het technische team van Greenvale en het roestvrijstalen ontwerp en de afwezigheid van hydraulische componenten voldoen aan de hoogste normen voor voedselveiligheid.

Voor meer informatie:
Haith
Tel: +44 01302 831 911 (VK)
sales@haith.co.uk
www.haith.co.uk 

Publicatiedatum: