Kenya Avocado Excellence Awards

Packaging Innovation of the Year Keniaanse avocadokratten

Silafrica, een fabrikant van FMCG-verpakkingen in Oost-Afrika, kondigt met trots aan dat zijn opvouwbare exportkratten voor groenten en fruit, een innoverende oplossing in de sector, onlangs zijn bekroond met de Packaging Innovation of the Year bij de Kenya Avocado Excellence Awards (KAEA).

De KAEA is een prestigieus initiatief van de Avocado Society of Kenya, gericht op het bevorderen van de dienstverlening en algemene ontwikkeling van de avocadosector, het erkennen en waarderen van uitzonderlijke bijdragen van spelers in de sector, het aanmoedigen van innovatie en strikte naleving van best practices en regelgevende normen, en het stimuleren van gezonde concurrentie.

Silafrica was vereerd dat zijn CEO Ravi Muthu de onderscheiding mocht ontvangen van de secretaris van het State Department of Crop Development, Harsama Kello, een van de autoriteiten op het gebied van land- en tuinbouw.

Wat maakt de opvouwbare exportkratten van Silafrica zo baanbrekend? Eerst en vooral zijn ze licht van gewicht, wat een cruciaal element is om de verzendkosten te drukken, aangezien het gewicht van de groenten en fruit de belangrijkste factor is die de kosten bepaalt. De kratten zijn bovendien opvouwbaar en nemen ongeveer 90% minder ruimte in wanneer ze niet worden gebruikt, waardoor retours veel haalbaarder zijn en continu hergebruik mogelijk wordt.

Daarnaast is betaalbaarheid een van de belangrijkste factoren, aangezien de kratten dezelfde prijs hebben als kartons, die veel minder duurzaam zijn. En dankzij hun ontwerp kunnen ze de inhoud beschermen en langer vers houden, wat resulteert in hogere conversieratio's en verkoopopbrengsten.

Deze kratten zijn naast praktisch en kosteneffectief ook recyclebaar, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan de wereldwijde circulaire economie. Aan het einde van hun levenscyclus kunnen ze worden gerecycled tot andere kunststofproducten.

Silafrica is trots op de erkenning voor zijn innovatieve verpakkingsoplossingen en blijft zich inzetten om producten van topkwaliteit aan te bieden die voldoen aan de behoeften van de klanten en de eisen van de markt. Het bedrijf heeft er alle vertrouwen in dat zijn opvouwbare exportkratten de eerste keuze zullen worden voor AGF-exporteurs die hun activiteiten willen stroomlijnen, kosten willen verlagen en hun winst willen vergroten.

Voor meer informatie:
Silafrica Kenya Ltd 
Westlands Business Park
Chiromo Lane, 7th Floor
Nairobi (Kenia)
Tel: +254 722 330 476
info@silafrica.com
https://silafrica.com
www.linkedin.com/company/silafrica
https://twitter.com/silafricakenya


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.