Zeven Spaanse supermarktketens aangeklaagd door Facua omdat ze de btw-verlaging niet toepassen

VK: Aldi vermindert voedselverspilling met samenwerking Company Shop Group
Discountwinkelketen Aldi heeft zijn partnerschap met Company Shop Group uitgebreid in een poging om meer voedselverspilling in het Verenigd Koninkrijk tegen te gaan. Als gevolg van de samenwerking heeft de Duitse discountwinkel bekendgemaakt dat al zijn regionale distributiecentra nu zullen helpen bij de herverdeling van voedseloverschotten die niet in de winkels kunnen worden verkocht.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Billa Bulgarije investeert € 40 mln in 2023 en start online verkoop
Supermarktketen Billa Bulgarije, onderdeel van de Duitse Rewe Group, zal dit jaar meer dan €40,9 mln investeren in zijn winkelnetwerk en een tweede distributiecentrum, vertelde CEO Vygintas Sapokas aan SeeNews.
Billa Bulgarije, de retailer met het grootste aantal winkels in het land, heeft bijna € 17 mln uitgetrokken om 12 nieuwe supermarkten te openen, vertelde Sapokas in een interview aan SeeNews. Het zal voor het eerst aanwezig zijn in zes Bulgaarse plaatsen; Troyan, Vidin, Chirpan, Silistra en de Zwarte Zee stad Sozopol. Bovendien zal het bedrijf in het eerste kwartaal van het jaar de online verkoop starten.
Bron: seenews.com 

Zeven Spaanse supermarktketens aangeklaagd door Facua omdat ze de btw-verlaging niet toepassen
De vereniging Facua-Consumenten in Actie heeft zeven grote Spaanse supermarktketens aangeklaagd omdat zij de btw-verlaging niet aan alle betrokken levensmiddelen hebben doorberekend. Na een onderzoek tussen 30 december en 3 januari ontdekte Facua de ontwikkeling van 676 prijzen bij Alcampo, Aldi, Carrefour, Dia, Eroski, Lidl, Hipercor en Mercadona. Van alle geanalyseerde bedrijven was Mercadona de enige keten waarbij geen afwijkingen werden ontdekt.
Bron: euroweeklynews.com 

Duitse regering omarmt verschuiving naar plantaardige voeding om klimaatcrisis te bestrijden
Duitsland omarmt plantaardige voeding als onderdeel van zijn geplande nationale voedingsstrategie. Minister Cem Özdemir presenteerde onlangs "Towards the Federal Government's Nutrition Strategy", een document dat de door de regering voorgestelde hoekstenen van de nationale strategie schetst.
Bron: vegnews.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.