Sterkere export helpt cranberryprijs omhoog

De vraag blijft sterk in binnen- en buitenland voor een laag aanbod van cranberry's. "Het is de laagste voorraad die ik in minstens 10 jaar heb gezien. Dit zal een merkbaar effect hebben op de sector en een positief effect op de prijzen," vertelt Patrick Rhodes van Edgewood Bogs.

Er is een aantal redenen waarom de voorraden nu onder druk staan. "Een paar jaar geleden, tijdens enkele van de ergste jaren van overaanbod en slechte prijzen, kregen Amerikaanse telers en bewerkers de opdracht om voorraden opzij te zetten of achter te houden, wat, hoewel moeilijk om te doen, hielp om de markt te corrigeren," zegt Rhodes.

De vraag is echter ook toegenomen. "De afgelopen jaren is de vraag blijven toenemen; de pandemie heeft de vraag naar cranberry's zeker doen toenemen, omdat het een fruit met veel antioxidanten is," aldus Rhodes.

Overzeese handel
Tegelijkertijd is ook de exportvraag toegenomen, met name vanuit China, waar leveranciers van gezoete gedroogde cranberry's grote hoeveelheden willen importeren. Ook in Zuid-Korea en India neemt de vraag toe. "De sector heeft inspanningen geleverd om deze markten te interesseren en studies over de gezondheidsvoordelen van cranberry's zijn uitgevoerd," aldus Rhodes.

Het is niet verrassend dat dit alles bij elkaar betekent dat de prijzen hoger zijn dan vorig jaar rond deze tijd. "We hebben een stijging van bijna 50% gezien van een onbewerkte veldprijs," zegt Rhodes. Hij voegt eraan toe dat een prijsstijging hard nodig was gezien de lage prijzen die de sector de afgelopen tien jaar heeft gezien. "De prijzen zijn de afgelopen jaren gestaag gestegen en dit jaar maakten ze een sprong," zegt Rhodes. "Het is echt waar we als sector zouden moeten zijn en we voorspellen enige prijsgroei ten opzichte van dit jaar, hoewel niet in hetzelfde tempo."

Voor meer informatie: 
Patrick Rhodes
Cape Cod Select 
+1 (508) 866-1149
prhodes@capecodselect.com  
www.capecodselect.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.