Complete verpakkingslijn middelpunt van Proseal

Een complete verpakkingslijn voor groenten en fruit zal het middelpunt vormen van de stand van Proseal op de Fruit Logistica van dit jaar, die van 8 tot en met 10 februari in Berlijn wordt gehouden. Het bedrijf zal de Proseal 3 Tier voor de verpakking van groenten en fruit presenteren, met zijn GT2s traysealer en CP3 verpakkings-machine, die tot 120 trays per minuut kan vullen en sealen. Van het moederbedrijf JBT Packaging Group zullen voorbeelden te zien zijn van modulaire softwarepakketten voor alle verpakkingsactiviteiten. De softwarepakketten zijn ontwikkeld door Auto Coding Systems (ACS). 

Daarnaast zullen op de stand andere ontwikkelingen van JBT te zien zijn voor de verwerking van vers gesneden en cateringproducten, verpakkingen en etikettering, alsook post-harvest producten en oplossingen, waaronder het nieuwste S-Series Bin Scrubber System.

De Proseal 3 Tier-lijn biedt een complete oplossing voor het snel en efficiënt vullen, sealen en verpakken van trays. Naast de Proseal GT2s en CP3 beschikt de lijn over een ergonomische transportband voor ongesorteerde producten, een transportband voor het verwijderen van lege trays en een modulaire transportband voor productafgifte met geïntegreerde soft touch accumulatie voor een pauzevrije producttoevoer. Ergonomische, gebruiksvriendelijke werkstations zijn voorzien van intelligente weegschalen en afvalbeheersystemen.

De Proseal GT2s is compact en snel, waarbij tot 120 atmosferisch verpakte trays per minuut worden geseald, met ook een tool voor zes afdrukken. De machine kan verschillende materialen verwerken, zoals karton en cellulose, zonder dat er aanpassingen nodig zijn, waardoor verpakkers gemakkelijker kunnen overschakelen op nieuwe verpakkingsformaten zonder extra en dure investeringen. Een snelle gereedschapswissel minimaliseert uitvaltijd om de flexibiliteit van de machine verder te vergroten.

Om fruittelers te helpen voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de retailsector, zorgt de unieke Eseal®-technologie van Proseal voor een uitstekende afdichtingsbetrouwbaarheid. Dit, gecombineerd met de geavanceerde begassingstechnieken van het bedrijf, zorgt ervoor dat producten de consument in de meest verse staat bereiken, met behoud van kwaliteit en minimale voedselverspilling.

Passend bij de snelheid van de GT2s, biedt de Proseal CP3™-dozenverpakkingsmachine een efficiënt stroomverbruik en een compacte voetafdruk. Het kan ook een breed scala aan verpakkingsformaten verwerken, waaronder trays en potten, in verschillende materialen. Automatische gereedschapstechnologie maakt snelle en gemakkelijke wisselingen mogelijk, terwijl Quick Release (QR) transportbanden een snelle verwijdering en vervanging mogelijk maken om reiniging en onderhoud te versnellen en te vereenvoudigen.

"Wij zijn van mening dat onze CP de meest flexibele verpakkingsmachine ter wereld is, met zijn vermogen om in meerdere doosformaten te verpakken en gereedschapswisseling zo snel mogelijk te laten plaatsvinden", zegt Eddie Holmes, Product Line Technical Director bij Proseal.

"Met de hoge prestaties van onze beproefde GT2s-traysealer in onze 3 Tier-lijn, bieden we nu telers en verwerkers van groenten en fruit de mogelijkheid om efficiëntie te maximaliseren zonder concessies te doen aan de product- of verpakkingskwaliteit."

De softwarepakketten van ACS bieden gecentraliseerde controle voor zowel stroomopwaartse als stroomafwaartse apparatuur, van het sealen, coderen en inspecteren van de primaire verpakking tot het verpakken en labelen van de trays en uiteindelijk ook het labelen van de pallets. Dit helpt codeer- en verpakkingsfouten te minimaliseren en de algehele efficiëntie te verbeteren. De systemen bieden ook een verscheidenheid aan voordelen met toegevoegde waarde, zoals het vastleggen van gegevens en inspectierapportage voor de beoordeling van de lijnprestaties.

De S-Series Bin Scrubber van JBT beschikt over een innovatieve mechanische reinigingswerking die veel efficiënter is dan concurrerende systemen. Een geavanceerd drietraps waterfiltersysteem recyclet gebruikt water om het waterverbruik te minimaliseren. De Bin Scrubber is ontworpen voor zowel bestaande kistenlijnen als stand-alone offline systemen en kan tot 48-inch hoge kisten reinigen, met een snelheid tot 180 kisten per uur.

Proseal maakt deel uit van de JBT Corporation Group, een belangrijke wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor het hoogwaardige segment van de voedselverwerkende industrie. De groep is er steeds op gericht een service te leveren die de verwachtingen van de klant overtreft.

Voor meer informatie:
Jasper Slaghekke
Sismatec B.V. / Proseal
Postbus 441 – 7600 AK Almelo
Twentepoort Oost 8 - 7609 RG Almelo
+31 (0)546 874113
j.slaghekke@sismatec.nl      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.