Geraamde Argentijnse sinaasappeloogst daalt naar 800.000 ton

Voor  2022/23 ramen deskundigen dat de oogst van citroenen in Argentinië zal dalen tot 1,77 miljoen ton als gevolg van ongunstige weersomstandigheden. De oogst van sinaasappelen zal naar verwachting dalen tot 800.000 ton en die van mandarijnen tot 380.000 ton als gevolg van zware hagelbuien in juli 2022 in het noordoosten van Argentinië, waardoor vruchten verloren zijn gegaan en bomen beschadigd.

De uitvoer van citroenen zal naar verwachting dalen tot 235.000 ton als gevolg van een kleinere productie. De uitvoer van sinaasappelen zal naar verwachting dalen tot 60.000 ton wegens de kleinere oogst. De uitvoer van mandarijnen zal naar verwachting stijgen tot 57.000 ton als gevolg van het gedaalde binnenlandse verbruik.

De afgelopen jaren waren een uitdaging voor de Argentijnse citrussector, omdat de binnenlandse economische problemen werden verergerd door de gevolgen van de coronapandemie en de Russische invasie in Oekraïne.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: fas.usda.gov


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.