Helft minder knoflook in Egypte

De knoflookoogst in Egypte zal met ongeveer 50% dalen. Volgens Anthony Mina, CEO van E2M, volgt deze daling de normale cyclus van een kleinere oogst om de twee jaar. 

"Door de weersomstandigheden zijn januari en februari de meest kritieke maanden voor de knoflookteelt in Egypte. Tot nu toe zijn de omstandigheden optimaal en verwachten we knoflook van goede kwaliteit. Maar na twee jaar van overproductie zullen de volumes afnemen, omdat veel telers verliezen hebben geleden en hun areaal hebben gereduceerd", legt Anthony uit. Volgens de teler draagt ook de politieke situatie in Oost-Europa bij aan deze afname. 

E2M heeft op deze afname van het aanbod geanticipeerd door in te zetten op eigen teelt. "Toen we in 2015 net begonnen waren met onze knoflookexport, kochten we van pakstations en later rechtstreeks van telers. Tegenwoordig hebben we ook eigen knoflookteelt om een constante aanvoer te garanderen." Het bedrijf exporteerde in 2015 zijn eerste container knoflook naar Melbourne, Australië. Sindsdien is E2M aanwezig in Australië, Canada, de VS en Taiwan, waar het de grootste knoflookleverancier is.

De teler controleert ook zijn aanvoer door te investeren in apparatuur. "We hadden als eerste een knoflook-sorteermachine in Egypte en we hebben dergelijke machines zelfs geïmporteerd om door te verkopen aan andere exporteurs in het land. Ons bedrijfs-model wordt gedreven door kwaliteit en het aanbieden van de juiste maten in plaats van kwantiteit." 

E2M levert ook andere producten zoals citrus, granaatappelen, uien, aardappelen, druiven, aardbeien en dadels.

"Met onze knoflook zullen we actief blijven op de markten waar we nu al aanwezig zijn, en we zijn van plan om ook andere markten in Europa en Afrika te verkennen. We hebben geschikte maten voor elke markt, zowel in rode als witte knoflook", besluit Anthony.

Voor meer informatie:
Mina Anthony
E2M
Tel: +20 1271227787 (Egypte)
m.anthony@e2m-eg.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.