Eddy Jager Global Sourcing Guidance

"Importeur op freelancebasis"

Tholen - Maar liefst 43 jaar is Eddy Jager al actief in de AGF-sector. Eddy startte zijn carrière in het bedrijf van zijn vader in Assen. Na de verkoop van de firma in de jaren '90 ging hij bij Jager Holland (geen familie) aan de slag, waarna hij verhuisde naar het westen waar hij werkzaam was bij Anaco&Greeve en Jaguar. Nadat hij de laatste jaren voor Greenyard onder meer in Duitsland werkte, kreeg hij behoefte om weer terug te gaan naar zijn roots.

Vanaf dit jaar is Eddy Jager Global Sourcing Guidance van start gegaan. "Ik wilde weer terug naar de dagelijkse importbusiness, maar had geen behoefte om elke dag op kantoor aanwezig te zijn. Vandaar dat ik nu op freelancebasis mij nuttig maak voor Europese bedrijven bij de importactiviteiten, voornamelijk van het zuidelijk halfrond", vertelt Eddy. "Mijn focusgebieden zijn Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, Egypte en Marokko. Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in de citrusimport, maar weet ook in de wereld van de druiven en steenfruit mijn weg. Maar mijn focus ligt op de handel overzee, ik houd me niet bezig met de inkoop binnen Europa."

De start van zijn eigen bedrijf bleef niet onopgemerkt. Inmiddels werkt Eddy samen met Spaanse Frutas E. Sanchez en het Zwitserse PPO ten aanzien van de overzeese inkoop, net als enkele Hollandse importeurs. "Van het één komt het ander. Blijkbaar is het voor bedrijven in deze crisistijd een interessante optie om niet een dure, extra inkoper aan te nemen, maar een gespecialiseerd stukje importkennis in te huren met veel minder financiële risico's", zegt Eddy.

"Ik was van plan om het wat rustiger aan te gaan doen, dat gaat op deze manier niet lukken. Maar dat is niet erg, want ik vind het spelletje nog veel te leuk. Door de jaren heen heb ik een enorm netwerk opgebouwd. Met sommige leveranciers uit Zuid-Amerika werk ik al 25 jaar samen en ook in Zuid-Afrika heb ik langjarige contacten, waar ik enorm van geniet. Ik zie me zelf als een oliemannetje, die de verbinding moet maken tussen exporteur en importeur. Dit wil ik graag nog een poos, hopelijk tot het einde van mijn carrière, volhouden!"

Voor meer informatie:
Eddy Jager Global Sourcing Guidance
Kooikerlaan 2
2631 SZ Nootdorp
Mob: +31 (0)6 13847477
eddyjager@gsgbv.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.