Henk van Doorne:

"Motivatie om sla te telen in Nederland niet meer zo groot als vroeger"

Tholen - Hoewel Henk van Doorne niet meer zo actief in de slahandel is als in het verleden, kan hij de handel nog niet helemaal loslaten. "Noem het hand- en spandiensten. Ik hoef niet zo hard meer als vroeger, maar door nog wat sla in- en verkopen blijf ik erbij betrokken. De sla is toch mijn oogappeltje", zo zegt de Westlander liefkozend.

"Momenteel wordt de polysla redelijk betaald. De aanvoer is niet al te groot, maar het is ook niet zo dat de vraag torenhoog is. Het prijsniveau van de polysla varieert tussen de 18 en 33 cent. Voor de jumbosla ligt de prijs momenteel rond de 60-70 cent", aldus Henk. "We hebben kwalitatief geen makkelijke tijd gehad. Door de rare temperaturen in de herfst met veel vocht was de sla lange tijd vrij matig van kwaliteit."

Bovendien is de motivatie om sla te telen volgens Henk niet meer zo groot als vroeger. "Mensen kiezen steeds meer voor gemaksgroenten in een zakje. Bovendien zijn de overgebleven telers gereserveerd. Het is een onzekere tijd door de energiemarkt. Vind bovendien maar eens mensen die nog sla bij je willen komen snijden."

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
Tel.:+31 (0)174 417989
Mob: +31 (0)6 26068284


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.