Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruit op je werk spaart 'tassies' vol vitaminen voor Voedselbank

Het aantal mensen dat wekelijks naar de Voedselbank gaat om voldoende eten te hebben blijft stijgen. Dat is voor Fruit op je werk  reden genoeg om structureel te helpen. "Dit doen wij door al onze klanten bij iedere 50 stuks fruit die zij ontvangen ook een stuk fruit voor de Voedselbank te laten sparen. Hiernaast doneren wij al het overgebleven fruit aan de Voedselbank en vullen wij dit structureel aan met extra fruit. Zo leveren wij maandelijks genoeg aan om zowel de kleinste als de grootste gezinnen bij een vestiging te voorzien van een 'tassie' vol met verse vitaminen', aldus de werkfruitleverancier.

Afgelopen jaar maakte Fruit op je werk met ruim 45.000 stuks fruit in 2022 ongeveer 3.360 gezinnen die bij de Voedselbank komen blij met een 'tassie fruit'! "Dit fruit kopen wij kraakvers en rechtstreeks in bij de teler om te doneren aan de mensen die de extra vitaminen hard kunnen gebruiken."

Ruim 120.000 mensen per week, ongeveer 45.000 gezinnen maken wekelijks gebruik van de Voedselbank. Naast Fruit op je werk is de Groente en Fruit Brigade een belangrijke leverancier van verse groenten en fruit en de bijdrage van supermarkten en lokale aanbieders. "Echter kunnen we vaak nog meer gebruiken dan dat we krijgen. Met name van november t/m april is het aanbod schaarser. In de andere maanden is vaak de diversiteit van het aanbod een uitdaging", geeft een vertegenwoordiger van de Voedselbank aan in een interview met Fruit op je werk .

De ambitie is om elke voedselbankklant wekelijks van 1 kilo groente en fruit te voorzien. In totaal ruim 6 miljoen kilo groente en fruit per jaar.

 Klik hier voor het hele interview door Fruit op je werk.

Voor meer informatie:
Fruit op je werk
T:  0182 600 110
www.fruitopjewerk.nl    
info@fruitopjewerk.nl

Publicatiedatum: