BASF Vegetable Seeds rond overname meloenveredelaar ASL af

BASF Vegetable Seeds heeft per 1 januari 2023 de overname van meloenenveredelaar ASL afgerond. Voordat de details van de overname werden uitgewerkt, werkten de twee bedrijven al meer dan dertig jaar samen. De overname werd al in oktober 2020 aangekondigd. Met de overname breidt BASF uit met veredeling en zaadproductie in Frankrijk. 

De transactie met het particuliere Franse bedrijf uit de buurt van Avignon heeft betrekking op alle aspecten van de huidige activiteiten van ASL, inclusief zaadproductie, intellectuele eigendomsrechten, kiemplasma, faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling, en personeel.

"De overname van ASL versterkt onze marktpositie en creëert nieuwe groeikansen voor ons assortiment hybride meloenzaden dat onder het Nunhems-merk op de markt wordt gebracht", aldus Maximilian Becker, Senior Vice President van BASF Vegetable Seeds. "Met de expertise en kennis van onze nieuwe collega's kunnen we een bredere en meer innovatieve meloenpijplijn aanbieden aan onze partners in de waardeketen en consumenten."

ASL is gespecialiseerd in meloenen met oranje vruchtvlees zoals Cantaloup en Charentais, waaronder de rassen Magenta, Red Falcon, Torum, Bernini en Golden Cantaloup, voor de belangrijkste markten wereldwijd. De faciliteiten voor zaadproductie en veredeling nabij Avignon worden nu geïntegreerd in het huidige netwerk van BASF, dat bestaat uit 23 veredelingsstations voor groentezaden wereldwijd. Het wordt de eerste R&D-locatie voor veredeling en screening in Frankrijk.

De financiële gegevens van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Voor meer informatie:
BASF vegetable seeds business

www.nunhems.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.