Omzet Aldi VK +26% in december

Omzet Aldi VK stijgt met 26% in december
De Britse tak van de Duitse discount-supermarktgroep Aldi zei dat de omzet in december met 26% was gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, als gevolg van de opening van nieuwe winkels en de zoektocht van consumenten naar besparingen in een crisis van de kosten van levensonderhoud. Aldi VK en Ierland zei dat de omzet in december voor het eerst meer dan € 1,5 mld bedroeg.
Bron: reuters.com 

Cyprus: Goedkope komkommers en tomaten tijdens kerstperiode
Volgens het hoofd van de consumenten-vereniging Marios Droushiotis lagen de kosten van een kerstmaaltijd ongeveer 10% hoger dan vorig jaar. Hoewel de vleesprijzen met 20 tot 25% stegen, werd dit tot op zekere hoogte gecompenseerd door de lage prijzen van groenten en fruit, die zijn gedaald. "We kochten een komkommer voor 60 tot 80 cent, terwijl een kaskomkomkommer minder dan 50 cent kostte. Dit is nog nooit eerder gebeurd. Tomaten waren bijna de helft goedkoper dan in voorgaande vakantieperiodes."
Bron: cyprus-mail.com 

CrowdFarming uitkomst voor teler die direct aan consument wil verkopen
Het opgeven van een baan bij de politie om passiefruit te telen kan worden beschouwd als een onconventionele carrièrestap, maar dat is wat Sergio Quijada Domínguez deed toen een erfelijke hartkwaal hem op 32-jarige leeftijd dwong met pensioen te gaan na 14 jaar bij de Spaanse Guardia Civil. Quijada, die ongeveer 1.500 planten heeft op zijn bedrijf nabij Vélez-Málaga in Zuid-Spanje, ontdekte dat hij goed was in het telen van passiefruit, wat hem ontbrak was de knowhow om het te verkopen. "Het was het gereedschap dat ik miste," zegt hij. "Ik had mijn product en ik wilde het rechtstreeks aan de consument verkopen, maar ik had geen manier om dat te doen en normale supermarkten voegden veel aan de prijs toe." Het was de man die zijn kartonnen verpakkingskisten leverde die hem voorstelde CrowdFarming te benaderen, een one-stop shop die de administratie en logistiek afhandelt en klanten rechtstreeks met telers verbindt.
Bron: theguardian.com 

DIA renoveert 60% van buurtwinkels, voegt 2.700 SKU's toe
De Spaanse retailer DIA heeft in 2022 60% van zijn buurtwinkels gerenoveerd. Het vernieuwde buurtwinkelconcept van de groep, dat al operationeel is in meer dan 2.200 winkels, zal in de loop van 2023 worden uitgebreid naar het hele netwerk in Spanje en Argentinië. Het nieuwe winkelconcept is ruimer en helderder, gericht op verse producten en biedt klanten een snellere, gemakkelijkere en toegankelijkere winkelervaring, aldus DIA.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.