Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export Zuid-Afrikaanse druiven geraamd op -8%

De Zuid-Afrikaanse druivensector raamt dat de export van druiven in het seizoen 2022/23 met bijna 8% zal dalen, van 77,7 miljoen kartons van 4,5 kg in het vorige seizoen tot ongeveer 71,7 miljoen.

Dit ligt nog steeds boven het vijfjaarlijkse gemiddelde van 64 miljoen uitgevoerde kartons. AJ Griesel, CEO van SATI, schreef de geraamde lagere volumes toe aan de afname van het areaal met bijna 1%, dat nu 20.380 ha beslaat. Ook het areaal voor volgroeide druivengaarden daalde met 1% tot iets meer dan 18.760 ha.

Andere factoren die daartoe hebben bijgedragen, zijn een grotere aandacht voor het beheer van de oogst en de kwaliteit, zodat de verwachte reistijd naar de markten kan worden overbrugd, en een groter deel van de druiven wordt geleverd aan de lokale en internationale rozijnenmarkten.

Geraamd wordt dat de oogst in de Orange River en de noordelijke teeltgebieden met 12% tot 17% zal dalen, terwijl de opbrengst in de regio's Olifants River Valley, Berg en Hex River Valley met 4% tot 6% zou dalen.

Bron: farmersweekly.co.za

Publicatiedatum: