Recyclebare verpakkingen voor de retail op Fruit Logistica

Solidus Solutions, leverancier van op vezels gebaseerde verpakkingen, zal deelnemen aan Fruit Logistica  in de Messe Berlin (Duitsland), van woensdag 8 tot en met vrijdag 10 februari 2023. 

Het bedrijf presenteert hier haar Futurline assortiment van retailklare verpakkingsoplossingen voor groenten en fruit. Dit omvat haar kartonnen punnets, gemaakt van recyclebare grondstoffen die een duurzaam alternatief bieden voor plastic trays voor eenmalig gebruik voor zachtfruit. De punnets bieden een aantrekkelijke oplossing voor consumenten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, evenals een betere stevigheid, vochtbestendigheid en optimale bescherming voor producten binnen de totale logistieke keten.

Solidus Experience Centre
Verder zal Solidus andere Futurline papieren verpakkingsproducten voor de retail presenteren, ontwikkeld in het nieuwe Solidus Experience Centre in Spanje, waaronder de op papier gebaseerde MAP-tray (modified atmosphere packaging), die gebruikt kan worden voor gedroogd fruit, groenten, speciale kruiden, vlees, vis en kant-en-klaarmaaltijden. Deze producten zijn nu beschikbaar en goedgekeurd voor supermarkten in Europa. Het assortiment papieren verpakkingen biedt oplossingen waarbij 80 tot 100% minder plastic wordt gebruikt, zodat klanten duurzame oplossingen krijgen met een lager milieueffect die voldoen aan de wensen van de consument. Deze verpakkingsoplossingen komen overeen met of verbeteren in sommige gevallen de houdbaarheid van producten en verminderen de behoefte aan beschermende verpakkingsmaterialen. Daardoor is het een kosteneffectieve optie in vergelijking met andere methoden.

Recyclestrategie
Op de beurs kunnen klanten ook meer te weten komen over de recyclestrategie van Solidus, die producten op basis van gerecycleerd papier omzet in verpakkingen en andere toepassingen van karton, zoals displays voor verkooppunten, duurzame transportpallets en luxe verpakkingen. Solidus-experts zullen beschikbaar zijn om te bespreken hoe verpakkingsinnovaties een bedrijf kunnen helpen duurzamer te worden en nieuwe normen voor de sector te stellen die een bedrijf zullen helpen sneller te groeien.

De kartonnen verpakkingsoplossingen zullen te zien zijn in hal 1.2 - stand A-32.

Voor meer informatie:
Solidus Solutions
britt.kerstens@solidus-solutions.com 
www.solidus-solutions.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.