Mario de Goede, Dutoit Europe:

"Kostprijs ananas paar euro hoger dan pakweg twee jaar geleden"

Tholen - De ananasverkoop verliep richting de feestdagen volgens Mario de Goede van Dutoit Europe volgens verwachting. "Het is niet super druk geweest, maar slecht was het ook niet. Deze week is het door de vakantie nog een beetje rare verkoopweek. Ik verwacht de komende weken wel een opleving. Traditiegetrouw zie je dat als het meloenenseizoen in Costa Rica begint, dat er wat meer meloenen dan ananas worden verscheept en dat komt de marktsituatie voor de ananas doorgaans wel ten goede."

"Ook in Costa Rica waren de kosten voor de producenten afgelopen jaar aanzienlijk hoger. Naast de hoge teeltkosten waren de vrachtkosten erg hoog en daarbij hielp ook de dollarkoers niet mee. Dat maakte de kostprijs van ananas zomaar een paar euro hoger dan pakweg twee jaar geleden", aldus Mario. "Momenteel variëren de verkoopprijzen van ananas sterk, zo tussen de 10 en 13 euro. Als gevolg van de hogere prijzen zie je dat het aandeel vrije handel wel minder wordt. Er is niet veel ruimte voor extra spelers op de markt."

Dutoit heeft ervoor gekozen om zich minder te richten op de specialiteiten en meer op de standaardlijnen. "Over de hele linie zien we de ananasverkopen bij de Europese retail door de jaren heen wat teruglopen. Dit is grotendeels te verklaren door de opkomst van ander fruit, zoals blauwe bessen. En hoe groter het fruitaanbod, hoe minder schapruimte", constateert de importeur.

Voor meer informatie:
Mario de Goede
Dutoit Europe
Tel: +31 (0)10 2211226
m.degoede@dutoiteu.com 
www.dutoiteu.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.