Zuid-Afrikaanse regering stelt schema van stroomuitval voor

Dr. Ivan Meyer, minister van Landbouw van de Westkaap, heeft een beroep gedaan op Eskom om speciale voorzieningen te treffen voor telers die zich voorbereiden op het oogstseizoen. Dit zal de werkgelegenheid in de land- en tuinbouwsector in de Westkaap beschermen.

Meyer heeft de afgelopen weken talrijke klachten ontvangen van telers, die zich momenteel op het oogstseizoen voorbereiden, over de negatieve gevolgen van de stroomonderbreking voor hun teelt- en productieactiviteiten.

"De land- en tuinbouwsector in Zuid-Afrika is grotendeels afhankelijk van het nationale elektriciteitsnet om te produceren, te verwerken en hun producten klaar te maken voor de internationale en lokale markten. Bovendien zijn telers afhankelijk van elektriciteit om water op te pompen voor irrigatiedoeleinden. Daarom heeft loadshedding een verwoestende impact op de teelt van hun teeltbedrijven," aldus Meyer.

"Door het schema voor loadshedding overdag aan te passen aan de behoeften van de sector, kunnen de broodnodige banen in de plattelandsgemeenten van de Westkaap behouden blijven en groeien. Tot de gemeenten behoren Matzikama, Witzenberg, Drakenstein, Stellenbosch, Breede Valley, Langeberg en Theewaterskloof."

"De Westkaap is verantwoordelijk voor 53% van de Zuid-Afrikaanse tuinbouwexport. Een schema voor loadshedding dat inspeelt op de behoeften van de agrosector zal dan ook de plattelandseconomie├źn en -banen beschermen", besluit Meyer.

Voor meer informatie:
Daniel Johnson
Contactpersoon voor voor minister Ivan Meyer
Daniel.Johnson@westerncape.gov.za
Tel: +27 799904231


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.