Oorlog in Oekraïne treft Ecuadoraanse bananenexport naar Rusland

In 2021 was Rusland de bestemming van bijna 20% van uit Ecuador geëxporteerde bananen. Het is dus een belangrijke markt voor het land. "Een van de belangrijkste gevolgen van de Russische inval in Oekraïne is de vermindering van de commerciële dynamiek van Ecuador met dat deel van de wereld," zegt Cristian Carpio, analist en professor aan de Universiteit van Amerika. De uitvoer naar Rusland is tussen januari en oktober van dit jaar met 2,19% gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2021, terwijl de uitvoer naar Oost-Europa met 53,5% is gedaald, en dat betreft vooral de handel via Oekraïne. De afschaffing van het tarief van 4% dat Rusland toepast op Ecuadoraanse bananen heeft een nog grotere daling voorkomen.

De belangrijkste importeurs van Ecuadoraanse producten zijn de VS, Europa en China. Als deze landen in een economische recessie terechtkomen, zal de vraag daadwerkelijk dalen. Bovendien werd een groot deel van de vraag naar Ecuadoraanse bananen gecreëerd door de Russische markt. Momenteel is deze export sterk gedaald. Als het conflict verergert en de recessie in Rusland groter wordt, zullen deze handelsmogelijkheden verdwijnen.

Bron: ecuadortimes.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.