Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zes clubrassen die elkaar aanvullen, gekozen om hun specifieke kenmerken

Halverwege het seizoen maakt de Innatis de balans op van elk van de clubrassen, die stuk voor stuk zijn gekozen om hun specifieke kenmerken en het feit dat ze elkaar aanvullen. HoneyCrunch®: een appel die zich blijft ontwikkelen
HoneyCrunch, het appelras dat in het Loiredal in Frankrijk en in Duitsland wordt geteeld, is een tweekleurige appel die Innatis heeft gekozen om de knapperigheid en de dunne schil. De appel ligt van september tot juni in de schappen van diverse supermarkten en groothandels. De appel is zowel geschikt als snack als voor gebruik in culinaire bereidingen en is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een knapperige, lichte en frisse appel.

Arnaud de Puineuf, degene die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het ras, geeft een update over het huidige seizoen. "We zien wat betreft de hoeveelheden een soortgelijke opbrengst als die van vorig jaar, maar de maten van de appelen zijn dit jaar wel groter. De smaakkwaliteit is net als vorig jaar ook dit jaar weer goed en de gunstige weersomstandigheden tijdens het teeltproces hebben gezorgd voor een hoog suikergehalte. Alle klanten van vorig seizoen zijn aanwezig op de historische markten van HoneyCrunch, maar ook nieuwe kopers hebben het ras gevonden om hun klanten een onderscheidende appel aan te kunnen bieden."Lolipop®: een appel met een zeer goede bewaarcapaciteit
LoliPop, het appelras dat is geselecteerd om de intens rode kleur en het hoge suikergehalte, is bedoeld voor consumenten die van zoete appelen houden. Dit "snoepgoed" dat in Tarn-et-Garonne, Vaucluse, Isère en Alpes de Haute Provence wordt geteeld, is verkrijgbaar van oktober tot juli en heeft een zeer goede bewaarcapaciteit. Sinds de introductie in 2017 heeft het ras een sterke ontwikkeling doorgemaakt binnen zowel de conventionele als de biologische teelt.

"In dit ongewone seizoen blijft LoliPop Bio groeien. Als zoetste appel op de markt kost het LoliPop geen enkele moeite om een plek te veroveren binnen het reeds bestaande biologische appelassortiment."Zingy®: een appel met een nog grotere opbrengst dan die van vorig jaar
Zingy, geteeld in het Loiredal en het zuidoosten van Frankrijk, is een tweekleurige, zure appel met karakter, gekenmerkt door een intens vermiljoenrode kleur. "We hebben dit jaar een goede opbrengst, die dankzij de start van de teelt in nieuw aangeplante boomgaarden groter is dan die van vorig jaar. Het ras blijft zich in Europa ontwikkelen en ook nieuwe landen beginnen het te telen om een lokaal aanbod op hun interne markt te kunnen hebben. Het ras wordt voornamelijk in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk op de markt gebracht, maar er zijn ook exportontwikkelingen", vertelt rasmanager Arnaud de Puineuf.Choupette®: een appel met veelbelovende vooruitzichten voor de tweede helft van het seizoen
Authentiek, Frans, rustiek en natuurlijk, Choupette is een tweekleurige appel die van december tot augustus kan worden gegeten. Choupette wordt gewaardeerd om de knapperigheid en de zoete, aromatische smaak en is bedoeld voor gezinnen die op zoek zijn naar een lokaal geteelde appel. De appel wordt zowel op conventionele als op biologische wijze geteeld in de Pays de la Loire en de Elzas. "We hadden een mooie oogst met appelen met een goede maat en een prima kleur. De afzet is afgelopen december van start gegaan. Dankzij de lange houdbaarheid is Choupette vanaf mei een goed alternatief voor de Gala-appelen en de importappelen", zegt James Launay.Juliet®: een voorbeeld voor biologische appelen die vele harten verovert
Juliet bestaat dit jaar 20 jaar. Deze toonaangevende tweekleurige biologische appel was de eerste appel die uitsluitend in Frankrijk werd geteeld en 100% biologisch was. Juliet wordt zowel via conventionele als via gespecialiseerde biologische kanalen verhandeld en wordt van oktober tot juli gegeten. Behalve de harten van de deelnemers aan de Franse markt, heeft de appel inmiddels ook de harten van andere markten veroverd, want Juliet is ook aanwezig op de markten van 30 andere landen over de hele wereld. "De kwaliteit van de oogst is homogeen in alle teeltgebieden. Alle klanten van vorig jaar zijn dit jaar teruggekomen en de Juliet blijft nieuwe kopers winnen", zegt operationeel directeur van Cardell Pierre Gratacos.Lubee®: een appel die in het eerste jaar op de markt unaniem wordt geprezen
Lubee doet een opmerkelijke intrede in de biologische wereld door een gele biologische appel aan te bieden die 100% Frans is. De Lubee-appel is toegevoegd aan een assortiment biologische gele appelen die nog steeds ondervertegenwoordigd is in Franse supermarkten en supermarkten in andere landen. "Lubee is een zeer aromatische appel, met een perfecte suiker-/zuurtebalans, waarvoor we grote ambities hebben. Om aan alle nieuwe wettelijke eisen te kunnen voldoen wordt het assortiment verpakkingen ook uitgebreid en om al onze klanten tevreden te stellen wordt het beplantings-programma voortgezet", legt Pierre Gratacos uit.

Alle op conventionele wijze geteelde appelen uit het Innatis-assortiment zijn HEV en GlobalGAP en Vergers Ecoresponsable gecertificeerd.

Voor meer informatie: 
Alice Gianola
Innatis
alice.gianola@innatis.com 

Publicatiedatum: