Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rémi Langlois:

"De MacGyver van de AGF-producten" wil het wereldrecord kant-en-klare plateaus met voorgerechten verslaan

Rémi Langlois wordt vaak de "MacGyver van de AGF-producten" genoemd. En dat is niet voor niets: Rémi houdt zich al 7 jaar bezig met het creëren, het sublimeren en het tot leven brengen van AGF-producten die hij selecteert met behulp van allerlei creaties, de een nog kleurrijker dan de ander. "Met AGF-producten zijn in korte tijd de prachtigste creaties te maken. Motivatie, passie en creativiteit zijn de enige drie elementen die daarvoor nodig zijn. Het idee is om iets kant-en-klaars aan te bieden dat niet alleen mooi en decoratief is, maar dat ook een wow-effect geeft."

"Het doel hiervan is om consumenten te motiveren om (meer) AGF-producten te eten. Momenteel houdt namelijk slechts 32% van de Fransen zich aan de WHO-richtlijnen van 400 gram per dag. Met deze creaties wil ik de vraag stimuleren en consumenten ook de kans geven om anders naar groenten en fruit te kijken, ze leren ze te zien als een feestelijk, leuk product in plaats van als bijgerecht. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn schalen tegen relatief betaalbare prijzen te verkopen."

Rémi is een heel gepassioneerde, hard werkende groenteboer die er alles aan doet om zijn klanten enkel het beste te kunnen bieden. "We hebben gewerkt voor het Elysée, voor Semmaris (het bedrijf dat de MIN-markt van Rungis beheert), Saveurs Commerce en vele andere klanten in en buiten Frankrijk. Ik heb een gepatenteerd blad ontwikkeld dat stevig is, zodat onze creaties veilig en gemakkelijk kunnen worden vervoerd."

"De selectie AGF-producten varieert naargelang het aanbod op de MIN-markt van Rungis. We maken ook schalen die 100% Frans zijn, of 100% biologisch. Soms voegen we er vleeswaren, kaas of andere feestelijke producten aan toe. Voor het nieuwe jaar bieden we ook schalen met boerenkazen en fonduekaas aan, in combinatie met vleeswaren en groenten. Dankzij onze vestiging in Rungis hebben we toegang tot de beste producten, kunnen we de versheid ervan garanderen en het werk van de AGF-sector promoten. Via onze creaties helpen we consumenten ook bij het herontdekken van bepaalde producten en combinaties van producten als kervel met knolselderij, een kleine zoete witte groente die smaakt als een rauwe kastanje."

Bij het maken van zijn creaties leunt Rémi op zijn ervaring als groenteboer, op zijn passie. "Ik was eigenlijk helemaal niet voorbestemd om in de AGF-sector te gaan werken, want ik had via mijn studie een andere weg gekozen. Nadat ik 12 jaar geleden echter met een groenteboer had gesproken, besloot ik er toch voor te gaan. Op de MIN-markt van Rungis heb ik de fabelachtige AGF-wereld pas echt ontdekt en ben ik er verliefd op geworden. AGF-producten verkopen betekent voor mij smaken selecteren en het verhaal van de telers vertellen. We kopen onze producten in op basis van smaak, seizoensgebondenheid en het budget van onze klanten. Ik wil onze klanten graag gelukkig maken en hen, in Frankrijk en daarbuiten, producten aanbieden die zorgvuldig zijn geselecteerd. Daarom heb ik ook een inkoopcentrum voor professionals (la Halle des Épicuriens) in Rungis geopend om collega's te kunnen ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden."

Om zijn passie over te kunnen brengen, reist Rémi de wereld rond om anderen in zijn kunst op te leiden. In Frankrijk werkt hij ook nog met jonge groenteboeren in opleiding. Om de lat nog hoger te leggen, wil Rémi het wereldrecord kant-en-klare plateaus met voorgerechten verslaan. "Ons vorige record tijdens de feestdagen van vorig jaar lag op een hoogte van 96 meter. Ik wil dit jaar het record verslaan door een hoogte van 100 m te halen, een symbolisch getal!"

Voor meer informatie:
Natur’Halles
La Halle des Épicuriens
Tel. : +33 (0)6 81 72 40 90
rlanglois@naturhalles.fr

Publicatiedatum: