Nieuw merk biologische guacamole

Om in te spelen op een marktvraag en tegelijkertijd avocado’s te benutten die niet voldoen voor verkoop op de versmarkt is er nu een nieuw guacamolemerk in Spanje: Jalhuca. De guacamole wordt gemaakt van biologische avocado’s, geteeld in Málaga. 

"De teelt van avocado's, zoals van elke groente of fruit, resulteert altijd in een oogst met verschillende kwaliteitsklassen, afhankelijk van onder meer het uiterlijk en de maatsortering. Er is het premium- en het standaardproduct, maar ook klasse II. In Málaga hebben diverse bedrijven al geruime tijd verwerkingslijnen voor avocado's die niet op de versmarkt kunnen worden afgezet. Het fruit wordt er verwerkt tot sauzen of andere bijproducten. Ook wij zijn die weg ingeslagen met onze biologische avocado's," zegt Enrique Morales, commercieel directeur van Jalhuca Explotaciones. 

Het bedrijf lanceert zijn eerste biologische guacamole in twee versies: mild en pittig. Het product zal verkrijgbaar zijn in een potje van 200 gram met een houdbaarheid van 35 dagen. "Deze guacamole is een recept van Juanjo Ruiz, een chef-kok uit Córdoba. Omdat het een biologisch product is, willen we het presenteren als een huisgemaakt product. De textuur is daarom licht geëmulgeerd, met kleine brokjes, alsof de dipsaus thuis bereid is", legt Enrique Morales uit. 

Het product wordt begin 2023 op de markt gebracht. "We hebben al monsters naar onze klanten gestuurd en een proeverij gehouden onder onze bezoekers op Fruit Attraction in Madrid. Wie het geproefd heeft, toont interesse, zodat we het binnenkort hopen te leveren aan supermarkten en bio-winkels in Duitsland, Frankrijk, de Benelux en in mindere mate in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië."

Jalhuca Explotaciones werd in 2001 opgericht. Het bedrijf uit Málaga brengt biologische avocado's uit eigen teelt op de markt. In de loop van de tijd is het bedrijf gegroeid en vermarkt het nu ook producten van andere telers in de provincie. Het heeft ondertussen zijn catalogus uitgebreid met mango en gember. Net als avocado levert het die producten jaarrond dankzij import uit Peru en andere landen zoals Mexico en Kenia. Naast percelen in Málaga heeft het bedrijf onlangs geïnvesteerd in boomgaarden in de buurt van Gibraltar, waar het al een areaal van 120 hectare biologische teelt heeft. In Peru is er een dochteronderneming, die de opbrengst van biologisch gecertificeerde telers op de markt brengt.

"Hoewel je al verse guacamole in de Europese supermarkten kan vinden, zijn de biologische merken nog beperkt. We zijn nog lichtjaren verwijderd van wat je in de VS ziet, met verschillende merken, formaten en smaken op een rijtje in eenzelfde schap. In Europese ketens vind je meestal hooguit één formaat. Hoewel er al veel bedrijven zijn die het aanbieden, is er dus nog een lange weg te gaan. Maar ik zie een mooie toekomst voor het verse product. Het zal uiteindelijk een veel hogere omzet hebben dan de traditionele guacamoles", zegt Enrique Morales.

Het bedrijf uit Málaga heeft eigen faciliteiten voor de bereiding van zijn guacamole. Daarnaast maakt het ook vacuümverpakte puree of avocado in helften voor de horeca, zodat restaurants hun eigen recepten kunnen maken.

Voor meer informatie:
Enrique Morales
Jalhuca Explotaciones S.L.
Tel: +34 951284129 (Spanje)
Mob: +34 656912802 
enrique@jalhuca.com
www.jalhuca.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.