Gallicchio Frutta (Italië)

"Spijtig dat het Rojo Brillante kakiseizoen zo vroeg is geëindigd"

"Klanten kunnen nog steeds niet geloven dat ons seizoen meer dan een maand eerder is geëindigd dan vorig jaar, ondanks de grotere beschikbare hoeveelheden (+35%). Het aanbod was niet voldoende om aan alle bestellingen uit Italië en het buitenland te voldoen, vooral uit Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Polen", zegt Francesca Gallicchio, manager van het gelijknamige Gallicchio Frutta, een bedrijf uit de Zuid-Italiaanse provincie Matera dat in korte tijd van de teelt, verwerking en afzet van kaki’s zijn core business heeft gemaakt. 

"We hebben op 7 oktober de eerste kaki’s op de markt gebracht en zijn net voor Kerst geëindigd met de laatste acht pallets", vervolgt Gallicchio. "Het is een bevredigend seizoen geweest, waarin de inflatie, onzekerheid en de spaarzaamheid van de consument een minimale invloed leken te hebben gehad op de consumptie van kaki’s in vergelijking met ander fruit. De afzet is doorlopend goed geweest en de prijzen waren winstgevend. Ze waren 20% hoger in vergelijking met 2021. Terwijl de prijs op de groothandelsmarkten vorig jaar gemiddeld € 1,20 per kilo noteerde, is hij dit seizoen niet onder de € 1,50 gezakt." 

Francesca Gallicchio

De verwerkingslijn van het bedrijf is al schoongemaakt en het magazijn opgeruimd en ontsmet. "Spijtig dat het seizoen zo vroeg is geëindigd. Sinds half november is de markt in een stroomversnelling gekomen, waardoor onze voorraden snel afnamen. In deze paar maanden hebben we interessante samenwerkingen tot stand gebracht met telers en kopers. De sfeer was vertrouwd en alles verliep prettig en naar wens."

De jonge manager legt uit dat 60% van de kaki’s dit jaar aan Italiaanse supermarktketens werden geleverd, 20% aan retailers in de rest van Europa en slechts 10% aan groothandelsmarkten.

Voor het volgende seizoen is Gallicchio Frutta op zoek naar nog meer telers en leveranciers van kaki’s. "Het maakt ons niet uit hoe groot de kakiboomgaard is, als het teeltbedrijf maar op een professionele manier wordt beheerd", vervolgt Francesca. "We willen niet alleen het afzetvenster tot en met maart verlengen, maar ook grotere hoeveelheden garanderen. We zijn nu al een nieuwe cel aan het bouwen waar de tannines uit de kaki’s worden getrokken. We willen groeien om een win-winsituatie te creëren voor alle schakels in de toeleveringsketen."

Gallicchio Frutta zal vanaf eind april haar activiteiten hervatten met de afzet van steenfruit, zoals abrikozen, perziken, nectarines, perziken en pruimen.

Voor meer informatie:
Gallicchio Frutta
Via Piemonte n. 36/b
75020 Scanzano Jonico (MT) - Italië
Tel: +39 334 8121776 (Francesca)
Tel: +39 335 5872063 (Antonio)
gallicchiofrutta@gmail.com
gallicchiofrutta.com
Facebook-Gallicchiofrutta


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.