Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Onze digitale marktplaats verbindt de verborgen parels van de teeltbedrijven in Egypte met de wereld"

Afgelopen december lanceerde Mahaseel hun digitale marktplaats, waarmee ze Egyptische producten digitaal aan de wereld presenteren. Mona El Bardaie, Chief Marketing Officer voor Mahaseel, stelt dat ze erg blij zijn met de lancering: "We zijn er trots op dat we het eerste digitale platform zijn dat de verborgen pareltjes van de land- en tuinbouw in Egypte direct en slim met de wereld verbindt met slechts een druk op de knop, een proces dat wordt beheerst door internationale normen voor de profilering van teeltbedrijven, traceerbaarheid, veilige betalingen, logistieke operaties en transparante communicatie tussen telers en klanten."

"Mahaseel Masr is sinds 2019 op de markt en werkt ijverig aan het creëren van een portfolio dat telers mondiger kan maken en een revolutie in de land- en tuinbouwsector in Egypte teweeg kan brengen. Sinds de start werken we aan de Takweed verticaal met de Central Administration of Plant Quarantine om gewassen voor export in Egypte te verifiëren. Onze marktplaats is medio november 2022 gelanceerd. Onze focus is Europa en Azië, de twee belangrijkste importeurs van Egyptische AGF-producten. En het bedrijf staat sinds kort op de radar van de in Abu-Dhabi gevestigde investerings-maatschappij EIIC."

Mahaseel Masr is een slim digitaal platform gebouwd op basis van het verbinden van Egyptische telers met hun klanten, zowel lokaal als internationaal. Het platform biedt een breed scala aan digitale instrumenten die megatransacties op een betrouwbare en veilige manier online realiseren, terwijl de traceerbaarheid van de teeltbedrijven wordt gegarandeerd door middel van profilering van de bedrijven. Mahaseel Masr heeft een aantal dochterondernemingen en verticals waaronder:

Mahaseel Masr B2B-platform
Dit is het platform voor AGF-producten waarmee telers hun groenten en fruit lokaal en regionaal rechtstreeks aan de kopers kunnen verkopen en exporteren. Takweed is een traceerbaarheidsprogramma in samenwerking met de Central Administration of Plant Quarantine in Egypte waarbij alle telers die hun AGF-producten exporteren via Mahaseel Masr een traceerbaarheids- en geospatiale audit van hun teeltbedrijven moeten krijgen.

Tamweel
Dit is een microfinancieringsoplossing die Mahaseel Masr in samenwerking met de Nationale Bank van Egypte en de Landbouwbank van Egypte leningen aanbiedt aan telers. Met het programma kunnen telers tot 10.000 USD ontvangen om hun teeltbedrijven te financieren.

Hoewel Mahaseel pas in november van start is gegaan, is het al bezig met het opzetten van kantoren in het buitenland, zegt El Bardaie: "De meeste van onze transacties zijn lokaal, aangezien we pas een maand geleden zijn gestart. Maar we zijn bezig kantoren op te zetten in Polen en de VAE. Onze marktplaats is een revolutie in de B2B-handel in AGF-producten in het Midden-Oosten. Wij verbinden telers met klanten over de hele wereld om ervoor te zorgen dat telers kunnen profiteren van eerlijke handel, in tegenstelling tot de verkoop van hun AGF-producten via een lange toeleveringsketen waar de telers niet van profiteren."

"Ons doel in 2023 is om ons wereldwijde bereik uit te breiden naar Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, China en Rusland. We werken ook aan het optimaliseren van digitale functies op ons platform die toegang zullen geven tot een aantal diensten met toegevoegde waarde," besluit El Bardaie.

Voor meer informatie:
Mahaseel
mona.elbardaie@mahaseel.net
www.mahaseel.net  

Publicatiedatum: