Verlies overtreft omzet bij Getir

VK: Amazon Fresh onthult piek in aankopen van conserven omdat consumentenbudgetten krimpen
Amazon Fresh heeft een stijging van de aankopen van conserven en kant-en-klare maaltijden onthuld, nu de consumentenbudgetten verder onder druk staan door de kosten van levensonderhoud. Uit een analyse van de Britse verkoop- en winkelwagengegevens van Amazons wereldwijde boodschappendienst blijkt dat vlees-, groenten- en fruitconserven elk jaar met dubbele cijfers groeiden, omdat de consument steeds kostenbewuster wordt. Avocado's waren veel populairder in Londen, waar ze bijna de top tien van meest bestelde artikelen haalden, in vergelijking met andere steden waar avocado's achterbleven bij meer traditioneel fruit. Exotische groenten en fruit zoals mango's en paksoi stonden op de bestellijst van Birmingham, maar niet op de bestellijst van Leeds, Liverpool of Manchester.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Zweden: Per Strömberg gekozen in raad van bestuur ICA Gruppen
Per Strömberg, vertrekkend CEO van ICA Gruppen, is in verband met een buitengewone algemene vergadering gekozen tot lid van de raad van bestuur van ICA Gruppen per 1 januari 2023.
Bron: icagruppen.se 

Verlies overtreft omzet voor Gorillas-overnemer Getir
Snelle groei komt met een stevig prijskaartje voor Getir: de Turkse speler in quick commerce die onlangs zijn rivaal Gorillas overnam, boekte vorig jaar een verlies van meer dan € 500 mln op een omzet van nog geen € 440 mln.
Bron: retaildetail.eu 

Meer dan de helft van de Britten geeft de voorkeur aan kerstresten boven de hoofdmaaltijd
In de mooiste tijd van het jaar staat voor velen het eten centraal als het om Kerst gaat. Maar hoewel we allemaal van een kerstdiner houden, zijn restjes onvermijdelijk en uit nieuw onderzoek van Asda blijkt dat gemiddeld 90 mln borden met restjes elk jaar na de grote dag worden weggegooid. Als het gaat om de meest weggegooide feestelijke etenswaren, staan spruitjes (20%) bovenaan de lijst van mensen met restjes, gevolgd door broccoli (15%), kool (15%) en bloemkool (14%).
Bron: corporate.asda.com 

Zweden: ICA Real Estate verkoopt twee distributiecentra aan Catena
ICA Real Estate verkoopt twee distributiecentra, Viby 19:106 en Arendal 13:3, aan Catena via een sale and leaseback-transactie waarbij ICA Real Estate in verband met de verkoop twee zevenjarige huurovereenkomsten met Catena heeft gesloten. De eigendommen hebben een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 24.600 m2.
Bron: icagruppen.se 

VK: Vakbond wint recht om ontslag- en herplaatsingsbeleid Tesco aan te vechten bij hooggerechtshof
De winkeliersvakbond Usdaw heeft van het Hooggerechtshof groen licht gekregen om Tesco's controversiële tactiek om personeel te ontslaan en vervolgens weer aan te nemen met minder gunstige contracten, aan te vechten. De vakbond kreeg toestemming om door te gaan met een zaak nadat het hof van beroep een uitspraak van het hooggerechtshof had vernietigd die Tesco verbood om personeel in zijn distributiecentra in Daventry en Litchfield te ontslaan en hen vervolgens weer in dienst te nemen tegen een lager loon.
Bron: theguardian.com 

Auchan Retail Portugal begint met online terugbrengservice voor tassen
Auchan Retail Portugal heeft een nieuwe e-commercedienst opgezet waarmee klanten boodschappentassen kunnen inleveren die bij online aankopen zijn gebruikt. Auchan verbindt zich ertoe tegen 2025 100% herbruikbare, recycleerbare of composteerbare verpakkingen op de markt te brengen en het gebruik van plastic in de AGF-afdeling volledig uit te bannen, voor zover dat mogelijk is.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.