Uit de oude doos: Goede kansen voor Carfrig te Gent

In november vorig jaar [1987] stichtten de
gebr. Matthijs in Gent de firma Carfrig. Twee maanden later werd aan de Ottergemsesteenweg-Zuid een modern bedrijfspand betrokken. Carfrig verzorgt voor België en het Nederlandse Zeeland de invoer, verkoop en service van koeltransport-aggregaten van het Amerikaans concern Carrier Transicold.

Carfrig zaakvoerder Luc Matthijs is best tevreden over het tot dusver bereikte bedrijfsresultaat van de jonge onderneming. "Sinds vorig jaar is onze omzet met 30% gestegen. Ook over de toekomst ben ik optimistisch. Nu al gaan zich met het oog op de Europese Eenheidsmarkt in 1992 steeds meer buitenlandse ondernemingen in de voedingssector in België vestigen. Bedrijven die voor hun producten niet zonder transportkoeling kunnen. In België werken wij nauw samen met collega dealers van Carrier te Brussel, Luik, Antwerpen, Genk en Izegem. Onderdelen zijn vrijwel geheel uit voorraad leverbaar. Mocht dat onverhoopt niet zo zijn, dan kan in dringende gevallen altijd een beroep gedaan worden op de fabriek die in Rouen, Frankrijk, staat. Die kan binnen 24 uur voor levering van het gewenste onderdeel zorg dragen. Carrier heeft in Europa een net van 150 dealers."

Het nieuwe gebouw van Carfrig te Gent

Luc Matthijs wijst erop dat aan het koeltransport van voedingswaren de laatste jaren steeds hogere eisen worden gesteld wat betreft temperatuur, kwaliteit en versheid. "De grote naam en ervaring die Carrier op dit gebied heeft, staat borg voor de hoogste kwaliteit van zijn producten en wij verbinden daar als Carfrig de best mogelijke service aan."

Luc Matthijs, de zaakvoerder van Carfrig

Het bedrijfspand van Carfrig heeft 250 m2 magazijnruimte. Verder beschikt men over een ruime werk- en montagehal alsmede een modern ingericht kantoor. De magazijnadministratie en boekhouding zijn volledig gecomputeriseerd. Zo staat elk geleverd koelaggregaat met type, verrichtte servicebeurten en herstellingen per datum in het elektronisch geheugen gegrift.

Luc Matthijs bij een van de nieuwste typen koelaggregaten

"Omdat onze servicedienst in vier ploegen werkt, zijn we dag en nacht bereikbaar. Een ander belangrijk gegeven in ons voordeel is de uitstekende situering en bereikbaarheid van ons bedrijf in West-Europa", aldus Luc Matthijs.

De magazijnadministratie van Carfrig

Bron: Kerst Primeur - 23 december 1988


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.