Planasa

"In Zuid-Marokko bewijst Blue Manila zijn waarde als extra vroeg ras"

De oogst van het blauwe bessenras Blue Manila (Plablue 1545) is volop aan de gang in Zuid-Marokko. Bijna de helft van de productie is er al geplukt. 

"De vroegste van de low chill rassen de Spaanse veredelaar Planasa, die een portfolio heeft voor teelt in verschillende delen van de wereld, bewijst in Agadir zijn waarde als extra vroeg ras (Planasa Earliness). Vanaf week 50 kunnen telers het op de markt brengen. Dat is een periode wanneer mooie winstmarges kunnen worden behaald vanwege de hoge marktprijs. Bovendien is het ras gemakkelijk te oogsten." 

"Blue Manila is een selectie die ook opvalt door z’n goede maatvoering, blos en zoete smaak. Het is momenteel een van de meest gewilde rassen onder telers die op zoek zijn naar én een vroege oogst én een goed rendement. Een ander kenmerk is de uitstekende houdbaarheid (Planasa Shelf Life), essentieel voor export naar de Europese markt."

"Bovendien is in Zuid-Marokko ook de oogst van Blue Maldiva (Plablue 1542), een extra groot ras (Planasa Jumbo), begonnen. Ongeveer 20% van de productie is al geplukt. Dit ras doet het zeer goed, want het is heel aantrekkelijk voor de consument. Blue Maldiva behoudt die stevige maatvoering gedurende de hele teeltcyclus."

Noord-Marokko
In Larache en Kenitra, in het noorden van Marokko, zal binnenkort de pluk van Blue Madeira (Plablue 15102) van start gaan. De eerste volumes worden begin januari verwacht. "Blue Madeira is een ras met een zeer hoge opbrengst (Planasa Yield). De kalibers zijn homogeen, de smaak is uitgebalanceerd en de textuur is knapperig. Met andere woorden, het voldoet aan de belangrijkste kwaliteitsnormen (Planasa Premium)." 

Planasa groepeert zijn zachtfruit-, knoflook- en aspergerassen onder het merk Planasa Genetics volgens vijf kenmerken: vroegheid (Planasa Earliness), groot kaliber (Planasa Jumbo), uitzonderlijke kwaliteit (Planasa Premium), uitmuntende houdbaarheid (Planasa Shelf Life) en hoge gemiddelde opbrengst (Planasa Yield).

Voor meer informatie:
Planasa
https://planasa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.