"Zelfs tijdens de pandemie is vraag naar dataloggers niet gedaald"

Met de versoepeling van het binnenlandse pandemiepreventiebeleid in China herstelt de markt zich geleidelijk. Frigga is een professionele leverancier van realtime dataloggeroplossingen. Momenteel bedienen de realtime dataloggers van het bedrijf klanten op vijf continenten over de hele wereld, in verschillende sectoren zoals geneeskunde, voeding, logistiek en supermarkten.

In feite heeft onze verkoop gedurende de afgelopen paar jaar een trend van jaar-op-jaar stijging laten zien. Op de vraag hoe te reageren op de algemene trend van stijgende zeevracht, dalende afzet van fruit en onvoldoende consumptiemotivatie, zegt Paddy: "Ten eerste is er gewoon vraag naar fruit op de markt. Tijdens de lockdowns konden veel hoge inkomensgroepen niet uitgaan of buitenshuis eten. Tijdens de pandemie verliep de logistiek niet soepel en veel overzeese exporteurs gebruikten luchtvrachtkanalen en luchtvracht vereiste dataloggers om de productkwaliteit te garanderen. Daardoor is onze verkoop eerder gestegen dan gedaald. Ten tweede is fruit, vooral beperkt houdbaar fruit van hoge kwaliteit, zeer gevoelig voor de temperatuur tijdens het vervoer. Als afzonderlijke vruchten in een doos beschadigd zijn, is de kans groot dat ook andere vruchten gaan rotten, waardoor het verlies toeneemt. Daarom zijn veel importeurs en exporteurs bij onstabiele ladingen bereid meer uit te geven aan dataloggers."

Vervolgens introduceerde manager Tang de producten waar de laatste tijd de meeste vraag naar is op de markt. "We brengen elk jaar een aantal nieuwe producten op de markt. Een paar maanden geleden heeft het bedrijf officieel twee wegwerpdataloggers uitgebracht, V5D en V5B. Momenteel gebruiken klanten in China, Zuidoost-Azië, Australië, Europa, Amerika en andere landen ze."

"V5D is een realtime datalogger gebaseerd op een 2G netwerk. Hoewel sommige landen en regio's nog steeds 2G-netwerken gebruiken, zullen de 2G-netwerkdiensten in sommige landen en regio's geleidelijk afnemen of zelfs verdwijnen. De Verenigde Staten bijvoorbeeld zullen het 2G-netwerk eind 2022 volledig uitschakelen en in de toekomst alleen nog 4G of zelfs 5G-netwerkdiensten aanbieden. Daarom hebben wij V5B ontwikkeld voor 4G/5G. Vermeldenswaard is dat V5B een 4G/5G, fallback 2G-netwerk is. Met andere woorden, V5B kan worden gebruikt in zowel 4G- als 2G-netwerken, wat erg handig is."

Toen hij sprak over het chipstekort en de impact van de pandemie op de productie en verkoop van het bedrijf, zei Paddy: "We hebben een back-upsysteem voor kerngrondstoffen, dat de markttrend van chips nauwkeurig kan analyseren en voorspellen en vooraf verschillende tegenmaatregelen kan nemen. Bovendien hebben enkele belangrijke klanten een jaarlijks samenwerkingsplan met ons ondertekend en dit samenwerkingsmechanisme kan een stabiele levering van grondstoffen en een stabiele leveringsprijs garanderen," zei Paddy.

"Nu de markt weer open is, denk ik dat consumenten meer fruit en andere AGF-producten zullen kopen, wat ook betekent dat de vraag van de markt naar dataloggers verder zal toenemen," zei Paddy.

"Onlangs heeft Berg Insight een analyserapport uitgebracht over de markt voor koelketens en dataloggers. Het rapport vermeldde de afzet van Frigga als een van de toonaangevende bedrijven in de cold chain sector. Dit is een bevestiging van onze inspanningen om voortdurend nieuwe producten te ontwikkelen, de echte behoeften van klanten in essentie te ontdekken en klanten te voorzien van kosteneffectieve producten," zei Paddy.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.