Devaluatie van Iraanse Rial verhoogt export van noten en gedroogd fruit

De Iraanse munt staat op een historisch dieptepunt, wat voor exporteurs een kans zou kunnen zijn om hun zendingen te vermeerderen. Om deze hypothese te verifiëren, spraken wij met verschillende Iraanse telers. Voor de sector verse producten geldt dit misschien niet, maar voor exporteurs van gedroogd fruit wel, aldus Navid Maghsoudi, CEO van atsMatin.

AtsMatin exporteert dadels, pistaches, rozijnen en gedroogd fruit. Het bedrijf doet zaken met Europese landen, Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, India, Pakistan en Afghanistan. De aard van de producten van AtsMatin maakt ze, in tegenstelling tot verse producten, bestand tegen langeafstandstransporten en stelt het bedrijf in staat verre markten te bereiken.

De devaluatie van de IRR heeft volgens Navid de kosten van de telers aanzienlijk verhoogd, vooral voor meststoffen, verpakkingen en geïmporteerde machines, waardoor de prijzen op de binnenlandse markt zijn gestegen.

Anderzijds heeft de devaluatie van de munt astMatin geholpen de  exportprijzen voor alle producten te verlagen, wat tot uiting kwam in de toename van zijn exportvolumes. De eerste klanten die meer gingen importeren waren Pakistan, Afghanistan, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije en Rusland. Navid verwacht dat zijn klanten in Europa zullen volgen, om ook te profiteren van de lagere prijzen.

Navid zegt dat atsMatin binnenkort nieuwe prijzen in dollars zal aankondigen, om verkopers meer marge te geven en de exportvolumes nog meer te verhogen.

Voor meer informatie:
Navid Maghsoudi
Tel: +989177195669
Email: sales@atsmatin.com 
Email: info@atsmatin.com
Website: atsmatin.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.