Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kaart onthult voetafdruk voedselproductie op klimaat en milieu

Volgens Daniel Moran, onderzoeker aan de afdeling Energie en Procestechniek van NTNU, is het wereldwijde voedselsysteem de grootste bedreiging voor de biodiversiteit en een van de ergste aanjagers van de klimaatcrisis.

Moran was hoofdauteur van een grote studie die digitale kaarten heeft gemaakt waarop de druk van het wereldwijde voedselsysteem op het milieu en het klimaat te zien is. Hiervoor werkte hij samen met 16 onderzoekers, onder meer van de Universiteit van Leeds en de Universiteit van Californië, Santa Barbara.

Van bijzonder belang is een kaart die de totale impact van de voedselproductie op het milieu toont.


Van beige (minst) tot rood (meest) toont de kaart de totale impact van de voedselproductie op het milieu. Klik hier voor een grotere afbeelding.

De kaart laat zien dat India en China de grootste druk op het milieu uitoefenen. De kustgebieden in Noord-Duitsland, Nederland, België en Noord-Frankrijk hebben echter de grootste impact op het milieu in Noord-Europa.

"Niemand heeft dit eerder gedaan, en het in kaart brengen van dit alles was een gigantische klus," aldus de onderzoeker.


Bron: enn.com 

Publicatiedatum: