Rainer Simon van Christian Sulser

"Afzet kastanjes op volle toeren"

Op de groothandelsmarkt in München loopt de verkoop van traditionele kerstspecialiteiten, bijvoorbeeld tamme kastanjes, nu op volle toeren. "Wij hebben sinds begin november de beproefde Hammer kastanjes uit Italië in het assortiment en het seizoen is tot nu toe goed begonnen. De kerstmarkten zijn weer in volle gang, dat is te merken aan de verkoop. We verkopen nu ongeveer dubbele hoeveelheden vergeleken met de twee pandemiejaren", aldus Rainer Simon, directeur van de firma Christian Sulser. 

"Toch hebben we ook dit jaar de gebruikelijke problemen die er in andere jaren ook waren. Dat wil zeggen, we hebben hier en daar een reclamatie, maar over het algemeen is de kwaliteit van de producten in orde", vervolgt Rainer. De kastanjes zijn verdeeld in twee maten: de maat 80–85 wordt hoofdzakelijk geroosterd op kerstmarkten en is hierdoor het populairst. De maat 55–60 gaat daarentegen vooral naar de retail.

"Wij verkopen al sinds vele jaren de beproefde Hammer kastanjes uit Italië", aldus Rainer. "Deze zijn in de verkoop per zak van 5 kg weliswaar zo'n 5 euro duurder dan eetbare kastanjes van dezelfde herkomst, maar kwalitatief gezien zijn ze onovertroffen. Wij bieden zelf geen Turkse kastanjes aan, maar daar wordt op de groothandelsmarkt ook actief in gehandeld. Chinese eetbare kastanjes zie je daarentegen vrijwel nooit meer."


Hammer kastanjes

Zwak druivenseizoen
Als lang gevestigde groothandel heeft Christian Sulser zich in de loop der jaren kunnen ontwikkelen tot een aanspreekpunt voor Italiaanse specialiteiten. Tot de hardlopers in de winter horen normaal gesproken ook de La Reginella druiven, die ter verlenging van het verkoopseizoen in winterverpakkingen verkocht worden. Rainer: "Het Italiaanse druivenseizoen van dit jaar zal vanwege het slechte weer helaas als zeer zwak de geschiedenis ingaan. We hebben ons twee à drie weken geleden al teruggetrokken uit de verkoop vanwege een gebrekkige kwaliteit."


La Reginella: de koningin onder de druiven

Bloedsinaasappelen: klein, maar mooie kleur
Ondertussen komt ook het Italiaanse bloedsinaasappelseizoen langzaam maar zeker op gang. "Ongeveer een week geleden zijn de eerste partijen bij ons gearriveerd. Het aanbod dat nog voorhanden is, is nog beperkt en er worden overwegend kleine bloedsinaasappelen geëxporteerd. Desondanks was de kleur van de eerste partijen zeer mooi, en ook de vraag is tot nu toe goed", schetst Rainer, die ook Tarocco sinaasappelen uit Italië verkoopt.

Gematigde stemming kenmerkt de groothandelsmarkt
Al met al is de huidige stemming op de plaatselijke groothandelsmarkt in München wat gematigd. "De consumenten zijn wat zuiniger vanwege de inflatiestijging, waardoor niet de kwaliteit maar de prijs momenteel in de focus staat. Dit weerspiegelt zich dan ook in de stemming op de groothandelsmarkt."

Voor meer informatie:
Rainer Simon
Christian Sulser GmbH
Großmarkthalle München
Tel: +49 089 7670690
christian-sulser-gembh@arcor.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.