Meer werkgelegenheid in Zuid-Afrikaanse agri-sector

Uit de Quarterly Labour Force Survey van Statistics South Africa blijkt dat de Zuid-Afrikaanse land- en tuinbouwsector de afgelopen jaren een aanzienlijk banenverlies heeft gekend. De meest recente BFAP Agricultural Employment Brief voor 2022 wijst echter op een groei van de werkgelegenheid.

Volgens de BFAP vertoont de QLFS geen duidelijke methodologie in de weging van haar enquêtes, en kan de rapportage van Stats SA ook zijn beïnvloed door wisselende antwoorden op de enquêtes in het licht van de pandemie en een aanhoudend lager dan normale respons.

"Hoewel er in het afgelopen jaar een merkbare verbetering was met een totale respons op de enquête van ongeveer 62.700 in het afgelopen kwartaal, is dit nog steeds 7% lager dan het gemiddelde aantal geregistreerde reacties in 2019", aldus BFAP.

In 2016 hadden de QLFS en de landbouwenquête min of meer hetzelfde aantal arbeiders, namelijk ongeveer 736.000, aldus de groep. "Sindsdien begonnen de tussen deze twee bronnen gerapporteerde banen aanzienlijk uiteen te lopen, met name in 2020, waarbij de jaarlijkse enquête een werkgelegenheidstotaal registreerde dat 15% hoger lag dan dat van de QLFS."

BFAP merkte echter op dat een opwaartse trend in de werkgelegenheid niet voor onbepaalde tijd gegarandeerd is.

Bron: businesstech.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.