Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico en Peru in 10 jaar tijd leidend in zachtfruit

Mexico en Peru zijn twee Latijns-Amerikaanse landen die in slechts 10 jaar tijd de grootste producenten en exporteurs van frambozen, blauwe bessen, bramen en aardbeien zijn geworden.

Volgens het World Economic Forum (WEF) heeft een combinatie van klimaat en slimme ondernemers de Latijns-Amerikaanse landen naar het sterrendom van het zachtfruit gestuwd.

Het WEF meldt dat hun sterke stijging van de fruitproductie een les kan zijn voor anderen, nu de vrees voor voedselzekerheid na de inval van Rusland in Oekraïne toeneemt. In de "Chief Economists Outlook" van het World Economic Forum van september 2022 wordt gewaarschuwd dat de voedselprijzen de komende jaren zullen blijven stijgen. 

Wereldwijde frambozenteelt

Mexico zal Rusland inhalen als 's werelds grootste frambozen-producent en -exporteur. In Mexico is de frambozenteelt met een factor 128 gestegen, waardoor het land de op één na grootste exporteur is geworden. Het klimaat en de inspanningen van ondernemers hebben tot de snelle stijging geleid.

Wereldwijde teelt van blauwe bessen

De Peruaanse blauwe bessensector is in 2006 van start gegaan en heeft een spectaculaire groei en investeringen gekend om de grootste producent en exporteur ter wereld te worden met meer dan 1 miljard dollar per jaar.

Bron: www.weforum.org

Publicatiedatum: