Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeria zoekt buitenlandse afzetmarkt voor gember

De Nigerian Export Promotion Council is in samenwerking met het Centrum ter bevordering van de invoer uit ontwikkelingslanden (CBI) van Nederland momenteel bezig met een marktoriƫntatiemissie (MOM) naar Nederland en Frankrijk om buitenlandse kopers te vinden voor Nigeria's groeiende gemberteeltbedrijven.

Ongeveer 17 kleine en middelgrote ondernemers in de gemberwaardeketen maken deel uit van de delegatie van de federale regering naar de Europese markt.

Uit gegevens blijkt dat Nigeria met 31 miljoen ton de derde plaats inneemt in de gemberteelt, na India en China. Ondanks het potentieel van de gemberproductie is Nigeria goed voor slechts 3% van het wereldwijde exportmarktaandeel en is het het minst geprijsd als gevolg van kwaliteitsproblemen door het gebrek aan essentiƫle infrastructuur en het ontbreken van geavanceerde technologie voor de verwerking van het basisproduct, waardoor de marktpenetratie te wensen overlaat.

Volgens de Executive Director/CEO van NEPC, dr. Ezra Yakusak "is het om deze redenen dat het CBI samenwerkt met NEPC om de kwaliteit van het basisproduct te verbeteren door middel van capaciteitsopbouw en markttoegangsprogramma's en door de oprichting te overwegen van een Common Facility Centre (CFC) in gemberproductiecentra in staten waar gember wordt geteeld en geproduceerd voor de export in Nigeria."

Bron: Vanguard 

Publicatiedatum: