Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Titels Groentevakman 2022 uitgereikt

Belgisch vorstenpaar bezoekt BelOrta en Leonard Kampschöer geridderd

Op de PLMA "World of Private Label" die na 3 jaar afwezigheid weer werd gehouden stonden vooral leveranciers van aardappelen, avocado, peulvruchten en sappen. De tweedaagse internationale beurs in het RAI Exhibition Centre in Amsterdam trok ruim 14.000 kopers en bezoekers uit 120 landen.

 

Uw Groenteman Wessel Hagels in Rolde hing de vlag uit wegens het 15-jarig bestaan. Wessel: "In het begin waren er wel zorgen of het allemaal zou gaan lukken, maar het is goed gekomen." 

REO Veiling heeft na 14 jaar afscheid genomen van algemeen directeur Paul Demyttenaere. REO Veiling was voornemens te fuseren met veiling Hoogstraten, later in het jaar werd deze fusie afgeblazen.  

Leonard Kampschöer van Coöperatie Koninklijke FruitMasters is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn grote inzet gedurende 47 jaar voor de ontwikkeling en betekenis van de Nederlandse fruitteelt in binnen- en buitenland. Mede dankzij Leonard en het team is FruitMasters in de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een speler van formaat op de Europese fruitmarkt.

 

 

 

 

De titels Groentevakman werden uitgereikt aan Healthy Fresh (categorie speciaalzaken) en Carrefour Market Scheldewinkdeke (categorie buurtsuper).

Om meer recht te doen aan hoe AGF-winkels zich hebben ontwikkeld veranderde branchevereniging AGF-detailhandel Nederland de naam in Ambachtelijke Vershandel Nederland. De naamsverandering werd tijdens het Ver(s)bijzonderen event, waar AGF-ondernemers zich verdiepten in de consument van de toekomst, bekendgemaakt.

Bio-telers Thijs Geerse en Wouter Snippe vierden afgelopen vrijdag en zaterdag de opening van hun nieuwe bedrijf WeGrowOrganic. "Het meest bijzondere is dat we het van teelt tot aan de supermarktverpakking opgepakt hebben. Met de nieuwe condensdroogbewaring kunnen we jaarrond kwaliteit leveren."

Ondanks moeilijke tijden voor glastuinbouw was er een zonnige 44ste editie van Kom in de Kas waar bijna 100.000 bezoekers op afkwamen. In totaal stelden een zeventigtal bedrijven, waarvan de meesten siertelers, hun deuren open verdeeld over twaalf Nederlandse regio's. Ook Vitamientje.nl sloot aan en speelde zich daarmee goed in de picture.

André Schaap is officieel gestart als Sales Director Europe bij Allfresh. Met de aanstelling van André als commercieel directeur hebben de klanten nu een rechtstreeks contact in Europa, die de belangen in Europa vertegenwoordigen.

Op de studiedag van Primoris Belgium stond de vraag 'Een verstoorde supply chain: waar moet u rekening mee houden?' centraal. 

Half juni vond voor de tweede keer het European Convenience Forum plaats. Na een onderbreking van vier jaar, die gedeeltelijk te wijten was aan corona, kwamen verschillende persoonlijkheden uit de groenten- en fruitsector bij elkaar om met elkaar van gedachten te wisselen en te netwerken binnen de conveniencesector. "Waarom blijft Duits convenience-aandeel achter bij Nederland, VK en VS?"

Van Oers United heeft al haar werkzaamheden ondergebracht in een nieuw label: Primeale United, dat aansluit bij Agrial, de internationale coöperatie waarvan het bedrijf sinds 2015 een zelfstandig opererend onderdeel is.

Biologische telerscoöperatie Nautilus Organic en telerscoöperatie FruitMasters gaan een strategische samenwerking aan en lanceren het platform BioMasters. Het nieuwe afzet- en kennisplatform voor biologisch geteeld fruit biedt volop kansen in het groeiende biologische segment.

Een jaar geleden hebben Pieter Molendijk, Jan en Pieter van de Velde het bedrijf Agro Duiveland overgenomen. Het afgelopen jaar is het voormalig agrarisch opslagbedrijf getransformeerd tot een modern uienpakstation en op- en overslaglocatie. Het bedrijf heeft een koelcapaciteit van 3.000 m2 voor AGF-producten en 5.000 m2 aan droge opslag.

Michiel F. van Ginkel is benoemd tot de nieuwe CEO Dutch Greenhouse Delta. Hij is al meer dan 30 jaar actief in zowel de levensmiddelen-industrie als in de tuinbouwsector. Zo heeft hij internationale functies gehad bij o.a. Procter & Gamble, The Greenery, H.J. Heinz en HAK. Van 2014 tot 2020 was hij werkzaam als algemeen directeur van Koninklijke ZON.

Het Belgisch vorstenpaar bezocht de BelOrta site Borgloon. Daar kregen ze een rondleiding op de fruitsite. Er werd halt gehouden in de verkoopzaal, het kloppend hart van de coöperatie. Daar mocht het Belgisch vorstenpaar zelf aan de knoppen zitten om te ervaren hoe het voelt om fruit te kopen aan de veilklok. 

Kramer Food Family is de nieuwe internationale naam voor G. Kramer & Zonen beheer. De Family bestaat uit 8 deelnemingen in groentenverwerkende bedrijven in Europa. Dit zijn in Nederland, naast Koninklijke Vezet Warmenhuizen en Vezet Keuken Purmerend, Tuinderij Vers en Food Connect Almelo. In België heeft de Kramer Food Family een deelneming in Agrafesh, op de Duitse markt KFF, in Scandinavië zijn er deelnemingen in Vidinge en Klar Noorwegen.

Stevige woorden over nieuwe wetgeving koudebehandeling Zuid-Afrikaanse sinaasappelen. Die kwamen hard aan in de Nederlandse handel. "Ons grootste punt is dat de voorgestelde maatregelen disproportioneel en niet wetenschappelijk zijn onderbouwd. Het hele proces is door politieke druk erdoorheen gepusht", aldus Inge Ribbens van GroentenFruit Huis. "Dat deze regelgeving middenin het seizoen wordt doorgedrukt, terwijl de grote volumes net op gaan starten is bovendien zeer schandalig." 

Driscoll's heeft formeel ingestemd met de voorwaarden voor de overname van Berry Gardens Limited, de verkoop-, verpakkings- en distributietak van Berry Gardens Growers Limited.


Familiebedrijf Ganseman maakt net geen 100 jaar vol. Na 99 jaar zit het erop voor de familie die 3 generaties leefde van de AGF-handel.  

Agro Businessclub Westland krijgt kijkje in de keuken bij Growers United. Een veertigtal geïnteresseerden greep die kans. Gastheren Jan Opschoor en Stefan van Vliet vertelden over de koers die Growers United, tegenwoordig een coöperatie op aandelen, vaart. 


Op de 13e editie van Interpera kwamen producenten en internationale belanghebbenden uit de sector bijeen voor het bespreken van technische en economische thema’s in de perensector. Met 110 bezoekers uit 14 verschillende landen sprak de Nederlandse organiserende partner, DPA, van een succesvol event. 

Tomatenteler Cock van Overbeek van Gardener's Pride overleed op zaterdag 25 juni. 

 

 

Publicatiedatum: