Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roodvlezige honing pomelo populairder op overzeese markten

Net als in de vorige jaren werd de nieuwe oogst van Pinghe honing pomelo's in oktober geplukt en ging de export dienovereenkomstig van start. In dit stadium bevindt het exportseizoen van de Pinghe honing pomelo zich tijdens het hoogseizoen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is de export dit jaar relatief stabiel.

"Enerzijds komt dit doordat de algemene kwaliteit van het fruit dit jaar beter is. Anderzijds zijn door de geleidelijke versoepeling van het pandemiebeleid en de voortdurende daling van de internationale logistieke kosten de daarmee samenhangende exportkosten gedaald," aldus Lai Xianghuo van Fujian Xiangxinglong Fruit and Vegetable in een recente uitwisseling met FreshPublishers.

Xianghuo: "Onze export is goed voor ongeveer 50%. Tot nu toe is de totale export in principe gelijk aan die van dezelfde periode vorig jaar. Wat de voorkeur van consumenten in binnen- en buitenland betreft, geven overzeese markten de voorkeur aan roodvlezige rassen, terwijl de Chinese binnenlandse markt de voorkeur geeft aan nieuwe rassen, zoals Hongmeiren."

In Pinghe, in de provincie Fujian, het belangrijkste teeltgebied van honing pompelo in China, is het totale plantareaal van honing pompelo de laatste jaren relatief stabiel gebleven, maar de rassenstructuur is rustig aan het veranderen. Met name het aandeel roodvlezige rassen blijft toenemen. Tegelijkertijd verdwijnen de geelvlezige rassen van jaar tot jaar uit het areaal.

Voor meer informatie:
Lai Xianghuo
Fujian Xiangxinglong Fruit and Vegetable Co., Ltd.
+86 132 9087 1991
dd13290871991@163.com 

Publicatiedatum: