Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Retailprijzen appelsap en Bartlett-peren in de VS stijgen

De advertentiecijfers veerden deze week wat op doordat nieuwe folders de folders vervingen die tijdens Thanksgiving werden verlengd. Retailers richtten zich op de feestdagen met aanbiedingen die het winkelend publiek moesten helpen hun budget te maximaliseren. Fruit voor de feestdagen, zoals granaatappels, druiven, peren, appels, cranberries, kersen en kaki's waren populair. Hartige groenten zoals winterpompoen, kool, wortelen en aardappelen werden goed aangeprezen. Cadeau-ideeën en decoraties bezetten advertentieruimte in de meeste folders. Advertenties voor sla bleven uiterst laag, met deze week geen advertenties voor rode sla, groene sla of Boston sla.

Het totale aantal advertenties bedroeg deze week 253.799, een stijging van 20% ten opzichte van vorige week (212.246). Het totaal voor dezelfde week vorig jaar was 16% hoger dan voor dit jaar. Het totale aantal advertenties, uitgesplitst naar productgroep: fruit 143.271 (56% van alle advertenties), uien en aardappelen 21.989 (9%), groenten 81.811 (32%), kruiden 1.179, sierplanten 4.962 (2%) en hennep 587. Het aantal advertenties voor biologische producten bedroeg 32.356, 13% van het totale aantal advertenties.

Hieronder volgen de prijzen van de belangrijkste advertenties (meer dan 3.000) deze week, vergeleken met dezelfde week vorig jaar. Belangrijke prijsstijgingen voor fruit deze week waren onder meer appelsap met 37% en Bartlett-peren (per 0,45 kg) met 21%. Aanzienlijke dalingen waren er voor bramen met 20% en voor frambozen met 14%. Tot de significante prijsstijgingen voor aardappelen en uien deze week behoorden rode aardappelen (5 lb. zak) met 36% en Russet aardappelen (zak à 2,25 kg) met 19%. Er waren geen significante dalingen. Tot de significante prijsstijgingen voor groenten behoorde alleen groene kool met 17%. Alleen spaghettipompoen daalde met 11%. Poinsettia's (potten van 6 inch) stegen met 16%.

Klik hier voor het volledige verslag van het USDA.

Publicatiedatum: