Egyptische citrusexporteurs zoeken nieuwe markten

De Egyptische exporteur 3A for Agricultural and Animal Production betreedt dit seizoen de citrusmarkt met volumes van 100.000 ton van verschillende citrusrassen: Abo Sorra-sinaasappelen, Navel-sinaasappelen, Murcott, Fremont en Tango.

Eslam Taha, hoofd kwaliteitszorg van het bedrijf, verzekert dat de Egyptische teelt dit jaar een aanzienlijke kwaliteitsverbetering heeft ondergaan, vooral dankzij het koelere weer in september en oktober in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Volgens Eslam "heeft het goede weer de blootstelling aan insecten verminderd en de kwaliteit, het uiterlijk en de smaak van de producten aanzienlijk en op natuurlijke wijze verbeterd".

Het bedrijf verwacht een sterke vraag uit zowel Europese landen, met name Engeland, Nederland en Duitsland, waar Egyptisch citrus wordt gewaardeerd, als Aziatische landen zoals Vietnam, Maleisië, Bangladesh en India. De Afrikaanse markten daarentegen zullen volgens Eslam minder snel kopen, wat te wijten is aan de concurrentie met Zuid-Afrika.

Eslam: "Wij staan open voor export naar elke klant die wil profiteren van de uitzonderlijke kwaliteit van Egyptisch citrus dit seizoen. Onze enige beperking is het feit dat wij financiële garanties eisen en dat wij zaken doen van bank tot bank."

Wat de prijzen betreft, hoopt Eslam op een lichte stijging van de marktprijzen om de stijging van de teeltkosten te kunnen dekken.

Voor meer informatie:
Eslam Taha
3A for Agricultural and Animal Production
Tel: +20 109 503 2503
teslam682@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.