Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met Kerst verdrievoudigt de vraag naar Italiaanse granaatappelen

"Meestal neemt de vraag naar granaatappelen vanaf de eerste week van december snel toe, tot een verdrievoudiging in vergelijking met november", vertelt Dario De Lisi, verkoopmanager van Masseria Fruttirossi, de grootste granaatappelteler in Italië.

"We verwachten ook dit jaar weer veel werk. In ons pakstation in Castellaneta, in de provincie Tarente, voelen we nu al dat de feestdagen naderen. Ondanks de moeilijke economische periode plannen veel kopers voorraden in te slaan die zelfs iets hoger liggen dan vorig jaar. Deze trend geeft ons hoop", vervolgt hij.

De granaatappel is een fruitsoort die in de kerstperiode voorspoed symboliseert. "Het wordt gekocht voor verse consumptie, als decoratie en als geschenk", vervolgt De Lisi. "Daar hebben we onze Magnum kerstdoos voor, die we ook dit jaar weer aan de supermarkten zullen aanbieden. Het is een doos van 13x13,5 cm, verkrijgbaar in twee kleuren, die ook kan dienen als decoratie op de kersttafel of versiering bij de kerstboom." 

Magnum kerst(geschenk)doos

"Nieuw deze Kerst is dat de granaatappelen van het merk Lome Super Fruit ook aanwezig zullen zijn in supermarkten in de Verenigde Arabische Emiraten. We hebben 6 verzendingen gepland, met in totaal 120 ton in reefers. Tot nu toe zijn er al twee vertrokken."

We vroegen de manager uit Apulië hoe het huidige seizoen verloopt, zowel qua productie als qua afzet. "De oogst van de Wonderful granaatappelen eindigde in de eerste week van november. Daar hebben we 5.000 ton van geplukt. Een groot deel van het fruit ligt opgeslagen in cellen met gecontroleerde atmosfeer om het tot eind maart op de markt te kunnen brengen. De vraag is goed, maar wat de prijzen betreft, moeten we een onderscheid maken tussen de Italiaanse en de Europese markt. Terwijl de export vlot verloopt, vooral naar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland, met hogere prijzen dan vorig jaar, is er in Italië sterke concurrentie. We hadden in november meer winst verwacht om de extra kosten te kunnen compenseren, maar veel telers hebben hun product tegen zeer lage prijzen aangeboden. Dat destabiliseerde de markt en er was op bepaalde momenten ook een aanbodoverschot."

Voor meer informatie:
Masseria Fruttirossi
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta (Tarente) – Italië
Tel: +39 (0)99 9647688
info@masseriafruttirossi.com
lomesuperfruit.com

Publicatiedatum: