Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse retailer Dia verhoogt loon met maximaal 12% om stijgende inflatie op te vangen

Spanje: Dia verhoogt loon met maximaal 12% om stijgende inflatie op te vangen
De Spaanse retailer Dia is overeengekomen om werknemers in supermarkten en distributiecentra de komende twee jaar tot 12% meer loon te geven, plus speciale bonussen voor sommige lager betaalde werknemers, om de torenhoge prijzen het hoofd te bieden, aldus het bedrijf aan Reuters. Volgens een voorlopige overeenkomst met de vakbonden zal het bedrijf voor 2023 en 2024 verhogingen tussen 8% en 12% betalen als onderdeel van een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst.
Supermarkt- en magazijnpersoneel dat € 23.847 of minder per jaar verdient, krijgt ook een eenmalige vaste bonus van € 350. Daarna volgt een prestatiegebonden bonus. Vervolgens wordt in 2024 een prestatiegebonden bonus uitbetaald. "Dit is een belangrijke stap naar de stabiliteit op lange termijn van het transformatieproject van het bedrijf in Spanje," zei Dia vrijdag.
Bron: Reuters