Phil Bird van Integrow

"Goede vraag naar Nieuw-Zeelandse uien verwacht door lagere opbrengst in Europa en Azië"

Het Nieuw-Zeelandse uienseizoen 2023 ziet er erg goed uit en dat heeft alles te maken met de lagere opbrengstverwachting in meerdere regio's in de wereld, zoals Europa en Azië. "In Europa en Azië valt de oogst 15-20% lager uit, dus we verwachten een goede vraag naar Nieuw-Zeelandse uien van hoge kwaliteit", zegt Phil Bird van Integrow Marketing.

"En aangezien de beschikbare hoeveelheid in Nieuw-Zeeland ook met 10% zou kunnen dalen, zal er nog meer druk komen op de vraag naar ons product. We hebben al veel aanvragen voor Nieuw-Zeelandse uien in 2023 en we verwachten ons gebruikelijke volume van 20.000 ton te exporteren." 

Integrow had dit jaar een stand op de Asia Fruit Logistica in Thailand. Het kwam goed uit dat de beurs in dat land werd gehouden, omdat de Thaise markt net was opengegaan voor Nieuw-Zeelandse uien. Phil zei dat het voor hen de beste beurs ooit was, omdat ze veel goede contacten hebben gelegd en nu op basis daarvan al partijen aan het exporteren zijn.

Integrow exporteert sinds 1998 uien en sjalotten vanuit Nieuw-Zeeland, Australië en Nederland. In al die jaren is een uitgebreid netwerk aan contacten opgebouwd.

"Onze exportmarkten zijn vooral Azië en Europa. Wij verkopen alle maten, meestal gele uien maar ook wat rode. De afgelopen drie jaren tijdens de coronaperiode waren eigenlijk heel stabiel en de zaken gingen goed voor Integrow."

"Thailand wordt in 2023 een nieuwe markt voor ons. We kijken er al naar uit die te ontwikkelen. Vanuit onze stand op Asia Fruit Logistica hebben we veel goede contacten kunnen leggen met Thaise importeurs. Ik zou graag zien dat Asia Fruit Logistica in Azië blijft roteren, bijvoorbeeld door in een 4-jarige cyclus Thailand, Vietnam, Indonesië en Hong Kong aan te doen. We verwelkomen immers steeds veel goede nieuwe kopers als Asia Fruit Logistica in een nieuwe stad neerstrijkt. Helaas lijkt dergelijke rotatie onwaarschijnlijk", besluit Phil Bird. 

Voor meer informatie:
Phil Bird
Integrow Marketing
Tel: +64 21 611884 (Nieuw-Zeeland)
phil@integrow.co.nz 
www.integrow.co.nz 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.