Exportprijzen knoflook stijgen sterk

In de afgelopen twee maanden zijn de exportprijzen van knoflook verder gedaald door een combinatie van factoren zoals de terugkerende pandemie en de frequente wisselkoersschommelingen. Onlangs is de knoflookmarkt aanzienlijk aangetrokken en zijn de exportprijzen in het algemeen aanzienlijk gestegen. Lee van Pioneer Garlic Group deelde zijn mening over de huidige exportsituatie met Global Fruit & Vegetable Network.

"Van de vele factoren die bijdragen tot het herstel van het marktsentiment is logistiek een van de belangrijkste. Het containertekort is in de afgelopen maanden grotendeels afgenomen en de zeevrachttarieven blijven laag, hoewel nog steeds ver boven het niveau van vóór de pandemie. Bovendien zal, zoals in voorgaande jaren, de naderende kerstperiode een piek in de export van knoflook teweegbrengen. Op dit moment worden er voorraden aangelegd voor Kerst en de vraag vanuit het buitenland is goed," aldus Lee.

De recente stijging van de knoflookprijzen heeft geleid tot een zekere daling van de exportorders. Niettemin ligt de totale knoflookexport op jaarbasis nog steeds hoger dan vorig jaar als gevolg van het algemeen lage prijsniveau.

Over de belangrijkste uitdagingen zei Lee: "Wij leveren momenteel voornamelijk aan de Indonesische markt. De belangrijkste uitdaging voor de export is logistiek en transport, gevolgd door de bewerkingscapaciteit van het pakstation die soms wordt beïnvloed door pandemische controlemaatregelen."

Voor meer informatie:
Mr Lee
Pioneer Garlic Group
+86 537 8772 726
+86 155 6239 7099
manager@freshgarlic.cn
www.freshgarlic.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.