Kunnen klasse II groenten en fruit de crisis in het VK verlichten?

De voedselprijzen in het Verenigd Koninkrijk stijgen met 16,4% per jaar het snelst in meer dan 45 jaar. Hierdoor komt het Britse huishoudbudget extra onder druk te staan. De bevolking wordt al geconfronteerd met de grootste belastingverhoging sinds 1945 en de sterkste daling van de levensstandaard ooit. Maar de scherpe stijging van de voedselprijzen heeft een goedaardig effect gehad: het heeft een merkwaardige hoek van de markt voor AGF-producten gestimuleerd: 'lelijke' groenten en fruit, oftewel klasse II AGF.

De verkoop van klasse II AGF-producten stijgt in het Verenigd Koninkrijk enorm - met bijna 20% in het afgelopen jaar - en bijna 5 miljoen Britten kopen ze nu regelmatig. De reden, aldus Hollie Starkey, een verkoper van 'lelijke' groenten in de buurt van de Engelse stad Leicester in de Midlands, is vrij duidelijk: "Het is nogal simpel: een crisis in de kosten van levensonderhoud, dat is de reden," zei ze. "Lelijke groenten zijn goedkoper. Het is ongeveer de helft goedkoper dan klasse I producten. En iedereen probeert momenteel op de centen te letten."

Bron: marketplace.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.