Kersen uit Turkije gaan de hele wereld over

Turkse kersentelers, die het al goed doen op de wereldmarkt, hebben hun inspanningen gericht op het veredelen van nieuwe, betere rassen. Het aantal kersentelende bedrijven in Turkije is de afgelopen jaren blijven groeien, de vermindering van het koude weer en de groei van het aantal pakstations dragen ook bij tot de ontwikkeling van de teelt en de uitvoer.

Turkije neemt een belangrijke plaats in de wereld in wat betreft de vraag naar kersen en produceert ongeveer 50 kersenrassen, waarvan het ras "0900 Ziraat" het populairst is.

In 2014 bedroeg de oogst van kersen in Turkije 445.500 ton, in 2020 is dit cijfer gestegen tot 724.900 ton. Naast Turkije behoren Chili, Hongkong en de Verenigde Staten tot de wereldleiders in de export van kersen.

In de periode van 1 januari tot en met 15 november 2022 bedroeg de uitvoer van Turkse kersen 57.300 ton. Turkije levert zijn producten aan 76 landen van de wereld; de grootste afzetmarkt is Rusland. In 2021 bedroeg de export van kersen naar de Russische Federatie 36 miljoen euro, sinds het begin van dit jaar is deze gegroeid tot 53,7 miljoen euro.

Bron: morningexpress.in


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.