Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fe.Vi. Frutta (Italië): "300 kartons verkocht in nauwelijks 2 uur"

"Er wordt altijd reikhalzend uitgekeken naar de eerste aardbeien"

"We hadden niet eens de tijd om ons te organiseren. Al het product dat ons kort daarvoor was aangevoerd door onze telers, ging in een mum van tijd de deur uit. In minder dan twee uur tijd hadden we al een bestemming gevonden voor onze 300 kartons met aardbeien", zegt Maria Ferrara (zie foto ) van de Italiaanse groente- en fruitgroothandel Fe.Vi. Frutta. 

"Het was de eerste grote aanvoer en daarmee kunnen we het nieuwe aardbeienseizoen voor geopend verklaren. We hebben 5 rassen: RedSayra, NSG-203, Limvalnera, Fortuna en Plared 1075. We hebben het fruit naar verschillende groothandelsmarkten in Noord-Italië verzonden, voornamelijk in Lombardije, Emilia-Romagna en Friuli-Venezia Giuli. Elke klant kreeg ongeveer 40 kartons. De gemiddelde verkoopprijzen waren vergelijkbaar met die van 2021 (ongeveer € 15 per krat), maar de vraag ligt wel hoger dan een jaar geleden. Zo'n sterke interesse hadden we niet verwacht." 

Het RedSayra ras

Het seizoen voor de aardbeien uit de regio Basilicata is dus perfect begonnen, ondanks de moeilijke en onzekere economische context. "De markt beweegt zich traag en het lijkt erop dat de consument ook willen besparen op voedsel, waaronder groenten en fruit. Aardbei is geen basisproduct, maar dit begin geeft ons wel hoop. Het fruit uit de Metapontino streek is erg populair op de markten", vertelt Maria Ferrara. 

Op dit moment kunnen we nog niet elke dag aardbeien leveren, maar de milde temperaturen en het heldere weer, factoren die nodig zijn om het fruit te laten rijpen, waren wel optimaal in deze herfstmaanden. "We staan nog aan het begin van het seizoen, daarom vindt de aanvoer om de 5-8 dagen plaats. We proberen altijd alle klanten tevreden te stellen en de uitgaande volumes mooi te plannen", besluit Ferrara.

Voor meer informatie: 
Fe.Vi. Frutta S.R.L.
Via Bellini,10
75025 Policoro (MT) - Italië
Tel: +39 (0)835/902998
info@fevifrutta.it
fevi.trading@aziendemail.it
www.fevifrutta.it

Publicatiedatum: