Thaise durianentelers voelen zich bedreigd nu Vietnam debuteert op Chinese markt

Thaise telers die een virtueel monopolie hadden op de uitvoer van verse durians naar China zijn nu bezorgd over de komst van Vietnam op deze markt. Zij vrezen dat de nabijheid van de Aziatische reus de Vietnamese exporteurs een aantal voordelen zal opleveren.

Toen de eerste partij verse durian uit Vietnam in september naar China werd uitgevoerd, zei de Thaise durianenteler Busaba Nakpipat dat zij zich zorgen maakte over de toegenomen concurrentie op een markt die decennialang door Thailand werd gedomineerd: "Thailand was vroeger het enige land dat verse durian naar China mocht exporteren, terwijl Vietnam verwerkte durian exporteerde. Maar nu is Vietnam onze concurrent en dat baart me zorgen."

Tijdens een reis naar Vietnam in september zag zij een toenemend aantal durianboomgaarden en stelde zij vast dat het land een groot potentieel heeft om de teelt van de bijzondere vrucht verder uit te breiden. Vietnam exporteert al jaren verwerkte durian naar China, maar nu de export van verse durian naar 's werelds grootste consumentenmarkt is goedgekeurd, zien de lokale telers een grote kans om grotere winsten te maken.

China heeft de export van verse durian van bijna 3.000 hectare in Vietnam goedgekeurd.

Bron: e.vnexpress.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.