Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gebrek aan koeling in het land

Inwoners van Kabul klagen over hoge uienprijzen

Inwoners van Kaboel klagen over de hoge prijzen van groenten, met name die van uien. Daar is de prijs van uien op de markten ongekend gestegen, en door de economische uitdagingen zijn consumenten niet in staat uien te kopen tegen de hoge prijzen. "De prijs is op zijn hoogst, waar kunnen mensen genoeg geld vandaan halen om uien te kopen?" vroeg een burger zich hardop af.

Uienverkopers zeiden dat de hoge douanetarieven de oorzaak zijn van de gestegen prijs van uien in het land en ze vroegen de regering om aandacht aan de zaak te besteden. "We vragen om lagere tarieven, zodat de prijzen dalen en onze arme mensen uien kunnen kopen", zei een handelaar. "Wij roepen de regering eveneens op om onze telers en handelaren te helpen bij het creëren van koelopslag-faciliteiten in de districten en provincies."

Ondertussen zei het plaatsvervangend hoofd van de Afghaanse Kamer van Landbouw en Veeteelt dat de hoofdreden voor de hoge prijzen het gebrek aan koeling in het land is.

"We dringen er bij de regering op aan om koelinstallaties in het land te creëren, zodat we niet met importprijzen worden geconfronteerd," zei Mirwais Hajizada, plaatsvervangend hoofd van de Afghaanse Kamer van Landbouw en Veeteelt.

Bron: tolonews.com

Publicatiedatum: