Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ALDI Nord en Trigo bereiken overeenstemming over strategisch partnerschap

De ALDI Nord Group of Companies en de technologieleverancier Trigo Vision gaan een strategisch partnerschap aan. Op 22 november 2022 werd een gezamenlijk contract ondertekend. Het doel is om de ontwikkeling van technologische oplossingen en het boodschappen doen voor ALDI-klanten nog gemakkelijker maken, nauw met elkaar te verbinden. 

Zo opende ALDI Nord Group of Companies recent samen met Trigo het kassaloze filiaal ALDI Shop & Go in het centrum van Utrecht. In dit filiaal doen klanten hun boodschappen zonder kassa’s of scanapparaten, dankzij een systeem van kunstmatige intelligentie. Intelligente camera’s in het plafond en sensoren in de schappen detecteren de bewegingen van het door de klant gekozen product. ALDI Nord en Trigo willen de complexe technologie die hierachter ligt in de toekomst in nauwe samenwerking verder ontwikkelen. Het strategische partnerschap dat nu is gesloten, biedt hiervoor een passend kader.  

"Om discount succesvol naar de toekomst te kunnen leiden, moeten technologie en de business hand in hand gaan", zegt Sinanudin Omerhodzic, Chief Technology Officer bij ALDI Nord. "Onze nauwe samenwerking met Trigo maakt dit mogelijk en brengt twee experts, elk op hun eigen gebied, samen. De samenwerking in Utrecht heeft laten zien dat we de juiste waarden delen en dat we samen snelle oplossingen kunnen ontwikkelen met oog voor de essentie en altijd gericht op de voordelen voor de klant."

"We zijn bijzonder trots op de samenwerking met ALDI Nord, die al tientallen jaren voorop loopt bij de innovatie van discount", aldus Michael Gabay, medeoprichter en CEO van Trigo. "Dit volgende hoofdstuk van onze samenwerking gaat over de verdere digitalisering van discount, waarbij computer vision een revolutie teweegbrengt in het wereldwijde discountmodel. We zijn verheugd om samen met ALDI Nord te werken aan de infrastructuur voor de toekomst van discount."

Met de strategische samenwerking tussen ALDI Nord en Trigo gaat ook de test van het kassaloze filiaal in Utrecht een volgende fase in. "We hebben nog geen definitieve rapporten, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend", zegt Sinanudin Omerhodzic. "We bouwen hier nu op verder en ontwikkelen het ALDI Shop & Go-concept en de geavanceerde technologie erachter door. Discount meets computer vision technology 2.0. Daarbij zal ook de koppeling met andere softwaretoepassingen - bijvoorbeeld het realtime controleren van de voorraadniveaus om uitverkochte of verlopen artikelen te minimaliseren en om processen in de winkels en de supply chain beter te kunnen sturen - worden meegenomen.  Met het Shop & Go-concept in Utrecht beschikken ALDI Nord en Trigo over een testomgeving waarin deze en andere digitale oplossingen in de praktijk kunnen worden getest."

Publicatiedatum: