Totale opbrengst van 275.000 ton verwacht

Peruaanse blauwe bessenareaal +1.000 hectare

Medio november is de afzet van Peruaanse blauwe bessen al 31% hoger dan vorig jaar op hetzelfde moment. Ondanks het feit dat exportvereniging Proarándanos hintte op een mogelijke crisis in de sector vanwege de internationale economische context, blijft de Peruaanse blauwe bessensector groeien.

Dit jaar is het areaal met ruim 1.000 hectare toegenomen tot 17.943 hectare. Aan het einde van het seizoen wordt een opbrengst van 275.000 ton verwacht. Dat is 25% meer dan vorig seizoen.

De snelle toename van het aanbod in de voorbije jaren heeft duidelijk zijn impact gehad op de exportprijs, die van gemiddeld € 11,11 per kilo in 2013 is gedaald naar € 5,41 per kilo in de eerste negen maanden van dit jaar. Dit gegeven is vooral een probleem in de huidige context met forse stijgingen van de teeltkosten. De Vereniging van Land- en Tuinbouworganisaties van Peru (Agap) geeft aan dat veel telers tegen dezelfde kosten of zelfs met verlies hebben moeten verkopen om hun klantenbestand te behouden.

Bron: freshfruit.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.