Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aporo en COR

Appels automatisch sorteren én verpakken

Het combineren van 2 geavanceerde robotische technologieën die de arbeidsbehoefte in verwerkingsbedrijven sterk zal verminderen, is op 17 november jl. voor het eerst gedemonstreerd in Bolzano, Italië. Global Pac Technologies demonstreert zijn Aporo(TM), een robotische appelverpakker en recent gelanceerde Carton Optimization Robot (COR), op Interpoma.

De Aporo verpakker, ontworpen en gemaakt in Nieuw-Zeeland door Robotics Plus, werd in 2018 gelanceerd met de missie de vereiste arbeid voor het plaatsen van fruit in trays te verminderen. Maar hoe krijg je de volle trays makkelijk in dozen? Van Doren Sales, met zijn hoofdkantoor in de VS, ging de uitdaging aan en na diverse pogingen werd de COR uitgebreid getest in de hele wereld en is hij nu klaar voor lancering.


De Aporo II en COR op Interpoma

Terwijl Aporo en COR modulaire apparaten zijn, zijn beide ontworpen om samen in de pakstations opgesteld te worden. Door beide apparaten te combineren is er geen arbeid meer nodig om het fruit in de trays te plaatsen en de trays in dozen. "Dat betekent dat het pakstation hun arbeidskrachten kunnen verplaatsen naar waardevermeerderende werkzaamheden in plaats van de herhalende activiteiten," zegt Cameron McInness, Director bij Global Pac Technologies die beide robots wereldwijs distribueren. Samen gecombineerd kunnen de twee technologieën minimaal 1 doos per minuut per band verpakken, of 2 dozen per dubbele band, zonder enige fysieke arbeid.

"Ons bedrijf wordt geleid door onze klanten. We luisteren naar hun pijnpunten en we zoeken naar oplossingen," voegt Camron toe. "Afhankelijk van het soort product en de configuratie van het pakstation, kan de combinatie van deze 2 technologieën een vermindering van tot 6 medewerkers per dubbele band, wat een grote winst is voor de klant."

Voor meer informatie:
Jamie Lunam
Global Pac Technology Limited
Tel: +64 22 043 2312 
marketing@globalpactech.com 
www.globalpactech.com

Publicatiedatum: