Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs voor pecannoten dalen in Europa door overvloedig aanbod en zwakke vraag

Verwacht wordt dat de pecannotenoogst in de VS in 2022/23 tussen 131.500 en 140.100 ton (in de dop) zal bedragen, relatief ongewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen.

Deze oogstraming werd gemaakt door Alexander Ott, de uitvoerend directeur van de American Pecan Council. Volgens Ott is de teelt dit jaar negatief beïnvloed door droogte in de westelijke teeltgebieden, vorst in Oklahoma en orkaanschade in het zuidoosten van de VS.

Ondanks deze tegenslagen lijken de totale volumes in de VS solide te zijn, grotendeels dankzij een sterke productie in Georgia. In de oogstraming van het USDA van oktober werd de omvang van de Amerikaanse oogst geraamd op 131.700 ton, een stijging van 14% op jaarbasis.

Deze sterke aanbodprognoses, in combinatie met een zwakke mondiale vraag naar pecannoten, hebben ertoe geleid dat de Mintec-benchmarkprijzen voor pecannoten uit de VS de afgelopen vier weken zijn gedaald. De benchmark daalde in de periode van vier weken tot 17 november met 9% tot 5,35 USD/0,45 kg.

De wereldwijde vraag naar pecannoten was in 2021/22 zwak, met exportzendingen uit de VS die tussen september 2021 en augustus 2022 met 41% j-o-j daalden tot 35,8 mln kg, vergeleken met 603.000 ton (in de dop) in het vorige seizoen, volgens gegevens gepubliceerd door de American Pecan Council.

Bron: mintecglobal.com

Publicatiedatum: